Pesto van walnoten en peterselie

  • 13 jan 2014
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
5 5 0

Pesto kun je ook maken van peterselie en walnoten. Vandaag at ik het met geroosterde kip, maar het is ook lekker met pasta of krieltjes.

Ingrediënten

  • 2 kopjes peterselie
  • 1 kopje walnoten
  • 1/2 kopje pecorino
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • peper

Bereidingswijze

Soms heb je veel peterselie over in je koelkast of in je tuin. Zonde om er niets mee te doen! Met walnoten en pecorino maak je er een heerlijke pesto van. De walnoten moeten ongezouten zijn. Ik koop meestal een zakje bij de Lidl, maar als je mazzel hebt ken je iemand met een grote walnotenboom!

Voor het meten van de hoeveelheden heb ik een klein koffiekopje gebruikt. Hak alle ingrediënten fijn en doe ze in een hoge mengbeker. Voeg een lekkere olijfolie toe en pureer het met een staafmixer tot een pesto. Let op, als je niet uitkijkt vliegt alles door je keuken. Zet de staafmixer goed onderin en begin langzaam te pureren. Het kan natuurlijk ook in een keukenmachine als je die hebt. Voeg gerust wat extra olijfolie toe om het smeuïger te maken. In veel recepten wordt nog zout toegevoegd. Ik vind dat eigenlijk niet nodig, omdat de kaas al behoorlijk zout is.

Verrassend lekker: peterselie met walnoten

Deze pesto kun je met veel gerechten combineren. Vis, vlees, pasta of aardappeltjes. Of probeer het eens op een geroosterde boterham. Bewaar de pesto in de koelkast onder een laagje olijfolie, dan heb je er een paar dagen plezier van.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!