Mango-kokos dessert

  • 28 dec 2018
Beoordeel dit recept
(101 stemmen)
2.32 5 0

Mango en kokos zijn wat smaak betreft een supercombinatie. Dit toetje zal bij veel mensen hoge punten scoren!

Ingrediënten

  • 1 grote mango (eetrijp)
  • 1 pakje kokosroom (200 ml)
  • citroensap
  • kokosvlokken
  • 3 of 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Voor dit makkelijke receptje heb je niet veel nodig. Een staafmixer of blender, een steelpannetje en vier mooie glaasjes of kommetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Let op dat je je mes niet beschadigt op de harde pit, die een soort schijf is waar je netjes langs kunt snijden. Doe de mango in de blender. Voeg de kokosroom toe en meng tot een gladde puree. Pak nu het steelpannetje en knijp hier iets minder dan een halve citroen in uit. Voeg een scheutje water toe, zeker niet meer dan 50 ml. In een schaaltje met koud water week je de gelatineblaadjes kort, tot ze zacht worden (drie blaadjes is op zich voldoende, tenzij je een heel stevige structuur wilt). Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en los de gelatine op in het vocht. Laat het daarna een klein beetje afkoelen en voeg toe aan de puree. Mix alles nog eens goed door elkaar en giet het daarna in de schaaltjes of glazen.

Makkelijk toetje

Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze daar een uurtje afkoelen. Als het goed is zijn ze nu redelijk stevig van structuur, maar nog wel een beetje mousse-achtig. Het is handig om ze een of twee uurtjes voor het eten te maken, maar niet zo lang als een dag van tevoren. De kleur wordt dan minder fris (wat mij dus ook gebeurde ;-)). Als garnering gebruik je de kokosvlokken. En dan lekker smullen met een klein dessertlepeltje!

PS. Voor heel veel gerechtjes gebruik ik een staafmixer, vooral in desserts en soepen. Als je er nog geen hebt, dan kan ik je echt aanraden er eentje te kopen of voor je verjaardag te vragen.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!