Review + winactie Stasher bag

  • 18 okt 2018
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor iedereen die minder plastic wil gebruiken zijn Stasher bags een leuke optie. Via KitchenHugs mocht ik ze uitproberen en er ook eentje cadeau geven!

Stasher bag

'What will you stash in your stasher? Everything.' Dat is de eerste zin op de verpakking van een Stasher bag. En ja, het is een handig, afsluitbaar zakje waarin je van alles kunt bewaren: pillen, haarelastiekjes, pennen of wat dan ook. Maar het zal je niet verbazen dat ik zelf meer geïnteresseerd ben in het gebruik van de Stasher bag voor voeding. Je kunt er snacks in bewaren, stukjes fruit of een boterham. De stashers zijn gemaakt van een plasticvrije, pure platinum silicone. Ze zijn hypo-allergeen en BPA- en BPS-vrij. Een dik pluspunt natuurlijk als je ze gebruikt voor het bewaren of bereiden van voedsel.

Stasher bags kunnen gebruikt worden in de oven, de magnetron, een pan heet water, de vriezer en zelfs in de vaatwasser! Van gebruik in de oven zie ik het nut nog niet zo en de magnetron gebruik ik al jaren niet meer. Op de website stasherbags.com staan tips en recepten. Je kunt het zelfs gebruiken om popcorn te maken in de magnetron, dat is dan wel weer grappig. Waar ik ze vooral voor ga gebruiken, is het koel bewaren van restjes of het blancheren en invriezen van groenten uit de moestuin. Ik denk aan worteltjes of boontjes. Als je het uit de vriezer pakt, kun je ze met zakje en al opwarmen bovenop de aardappels of in een pan kokend water. Een ander optie die me direct aansprak is het pocheren of sous vide bereiden van vis. Hieronder beschrijf ik of dat een succes was. De zakjes lijken me trouwens ook erg handig om bijvoorbeeld fruit of een restje maaltijdsalade mee te nemen naar kantoor of in de trein.

Van duurzaam, puur, plasticvrij silicone

Stasher bags zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Het volledige assortiment vind je op stasherbags.com. Duurzame webwinkels zoals kitchenhugs.nl verkopen ze in Nederland en bieden ook een goede keuze. Ten slotte is misschien nog leuk om te vertellen dat Stasher is opgericht door een vrouw met passie voor duurzaamheid en een plasticvrije wereld.

stasher bags 2

Ervaring

Het ontwerp van de Stasher bag is clean en simpel en daar hou ik wel van. De maat van het zakje dat ik testte is 18 x 19 cm. Daar past geen hele maaltijd in, maar wel een portie groenten, een stukje vis of partjes appel. In het gebruik valt direct op dat de sluiting handig en stevig is. Een van de dingen die ik graag wilde proberen, is het bereiden van vis. Vis is natuurlijk heerlijk als je het bakt in een pan met boter, maar wie gezond en minder vet wil eten kan de vis bijvoorbeeld stomen of pocheren. Ik deed een stuk kabeljauwfilet met peper en zout in de Stasher bag, voegde een plakje citroen en wat verse dille toe en 'kookte' de vis in een pan kokend water. Na ongeveer 7 minuten was de vis perfect en lekker! Dit ga ik zeker vaker doen (dit vispakketje met rode peper en groenten lijkt me ook heel geschikt). De volgende dag probeerde ik een ei te 'pocheren'. Dat was een minder groot succes, het ei plakte aan de wand vast. Ik gebruikte het ook al om appel in te bewaren en zie nog vele mogelijkheden.

Vis bereiden in een zakje!?

Het afwassen heb ik met de hand gedaan. Zo kun je goed met de borstel de binnenkant schoonmaken met heet water en een beetje sop. Het materiaal is flexibel en stevig tegelijk. Omdat ik de zakjes nog maar net heb, kan ik niet beoordelen of ze lang meegaan. Ik moet zeggen dat het ontwerp er stevig en duurzaam uitziet. Ik heb ook een aantal siliconen bakvormen en die gaan al jaren mee. Mijn verwachting, en de belofte van Stasher, is dat je hier jaren mee doet.

Winnen

Wil jij ook een Stasher bag uitproberen? Je kunt nu een oranje exemplaar (18 x 19 cm.) winnen als je de Gezonde Kok en Kitchenhugs volgt op Facebook of Instagram en een berichtje achterlaat waarvoor jij dit handige zakje zou willen gebruiken. De winactie eindigt op 30 oktober 2018 om 17.00 uur. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!