Tomaten uit de oven

  • 30 mei 2014
Beoordeel dit recept
(92 stemmen)
3.13 5 0

Geroosterde tomaten, met verse kruiden, knoflook en olijfolie. Maak het één keer en je eet het gegarandeerd de rest van je leven!

Ingrediënten

  • tomaten (7-10 stuks)
  • kruiden (zoals tijm, oregano, basilicum)
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Het is weer tomatentijd. Veel tuinders verkopen een zak vol tomaten voor anderhalve euro. Met dit heerlijke ovengerecht eet je gemakkelijk veel tomaten en krijg je dus een berg vitamines binnen.

Zet de oven alvast aan op ongeveer 190 graden. Was de tomaten en halveer ze. Met een kleine lepel haal je vervolgens het vruchtvlees eruit. Dit gooi je natuurlijk niet weg, je kunt het prima gebruiken in je soep of tomatensaus. In een schaal doe je een flinke scheut olijfolie. Voeg een snufje zout toe en flink wat peper. Hak twee teentjes knoflook fijn en doe die erbij. Kijk welke kruiden je in huis (of tuin) hebt en meng die er ook door. Je kunt denken aan tijm, oregano, rozemarijn en basilicum. Voeg de tomaten toe en hussel ten slotte alles nog even door elkaar.

Tomaten op z'n allerlekkerst!

Neem een platte ovenschaal en doe daar de tomaten in. Leg ze met de open kant naar boven en schuif de schaal dan in de oven. Ze hebben zo'n 40 tot 50 minuten nodig. Eet deze tomaten met wat pasta en een frisse salade, echt heel lekker!

tomaten oven2

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!