Omeletrolletjes met zeewier

  • 23 nov 2015
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Een origineel en gezond bijgerecht met zeewier voor bij je rijstmaaltijd. En helemaal niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • een eetlepel rijstazijn
  • 3 halve zeewiervellen
  • zout
  • olie (bijv. kokosolie)

Bereidingswijze

Dit is van origine geloof ik een gerecht uit Korea. Nu sushi zo populair is in Nederland kan ik me voorstellen dat veel mensen dit ook een lekker gerechtje vinden. De zeewiervellen kun je gewoon in de supermarkt kopen, er staat dan bijvoorbeeld 'sushi nori' op. Als je geen rijstazijn in huis hebt, gebruikt dan gewone azijn.

Breek de eieren in een mengbeker waaruit je goed kunt gieten. Voeg een eetlepel rijstazijn toe en een snuf zout. Klop de eieren met een garde en zorg dat ze heel goed gemengd zijn. Anders krijg je witte stukjes in de omelet, geen ramp, maar staat net iets minder mooi ;-). De norivellen knip je doormidden, je hebt drie halve vellen nodig. Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat (kokos)olie in. Als dat warm is, draai je het vuur omlaag en doe je een eerste laagje van het eimengsel in de pan. Leg in het midden een norivel.

omelet zeewier 3

Zodra de onderkant goed is gestold rol je de omelet vanaf een kant op. Als je hier een houten, platte spatel bij gebruikt gaat het prima. Schuif de opgerolde omelet dan naar de zijkant en giet er weer wat eimengsel bij. Het is dus handig om het laatste stukje omelet niet op te rollen zodat je overlap hebt. Leg weer een vel zeewier op de omelet en wacht tot hij begint te stollen. Laat het niet helemaal droog worden, maar ga rollen zodra de onderkant stevig genoeg is en lichtbruin wordt.

omelet zeewier 2

Nadat je voor de tweede keer gerold hebt, giet je het laatste deel van het eimengsel in de pan en leg je daar een zeewiervel op. Laat het laatste stuk omelet gaar worden en rol dan verder tot je een grote rol hebt. Haal de omeletrol voorzichtig uit de pan met een spatel en leg hem op een snijplank. Met een koksmes snijd je er, nadat hij iets is afgekoeld, plakken van. Maak ze ongeveer een à anderhalve centimeter dik. Dit gerechtje kun je bijvoorbeeld met rijst eten en er nog wat andere aziatische gerechten bij serveren. Als lunch met wat rijstwafels is ook lekker.Een beetje chilisaus of sojasaus past er goed bij. Succes!

Zeewier is gezond, het bevat veel mineralen

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!