Geroosterde bloemkool met kaas

  • 19 dec 2016
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Geroosterde bloemkool is heel lekker, vooral met wat geraspte kaas, knoflookpoeder en peterselie. En weer een prima manier om meer groente te eten!

Ingredi├źnten

  • 1 bloemkool
  • 1 kopje geraspte kaas (bijv. grana pardano of parmezaan)
  • glutenvrije paneer (bijv. Organ ricecrumbs)
  • verse peterselie
  • knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden Celsius. Was de bloemkool onder de kraan en snijd hem dan in roosjes. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je bij de supermarkt ook een zak bloemkoolroosjes kopen. Neem een plastic zak en doe de bloemkool daarin. Rasp dan de kaas. Ik heb deze keer Grana Padano gebruikt, die ik van delekkerstekaas.nl mocht testen. Dat lijkt op Parmezaanse kaas maar is iets jonger en milder van smaak. Volgens meerdere informatiebronnen op het internet is deze kaas lactosevrij. Weet je niet zeker hoe deze kaas bij jou valt, probeer dan eerst een klein stukje uit voordat je een gerecht als dit maakt. Ik gebruikte een klein koffiekopje vol geraspte kaas en een half koffiekopje met rijstpaneer van Organ. Doe dit bij de bloemkoolroosjes in de plastic zak. Voeg dan ongeveer twee theelepels knoflookpoeder toe (als je een knoflookfan bent dan mag dat ook meer zijn), twee tot drie eetlepels fijngehakte peterselie, wat peper en zout en drie eetlepels olijfolie. Draai de zak dicht en schud alles goed door elkaar.

Bloemkool en kaas, een gouden combinatie

Neem een bakplaat en bekleed die met bakpapier. Spreid de bloemkool erover uit en schuif de bakplaat in de oven. Na iedere tien minuten draai je de bloemkool met een bakspaan om. Na een half uurtje zijn ze klaar. De bloemkool is dan nog ietwat knapperig. Zelf vind ik dat juist lekker, maar vind je het geen succes dan zou je de groente eerst een of twee minuten kunnen blancheren of eventueel afdekken met aluminiumfolie in de oven. Het kan ook handig zijn om een oliespray in huis te halen zodat je de bloemkool halverwege nog iets extra kunt invetten.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!