Salade van koolrabi en komkommer

  • 19 juli 2017
Beoordeel dit recept
(8 stemmen)
4.13 5 0

Een simpel slaatje, maar wel net even anders dan normaal. En zo breng je ook variatie aan in je dagelijkse eten!

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1/2 komkommer (iets meer mag ook)
  • tuinkers of waterkers (kan ook zonder)
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels (geiten)yoghurt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • grove mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

In mijn moestuin staan prachtige paarse koolrabiplanten. En zoals ieder jaar denk ik: wat ga ik er eigenlijk mee doen? Deze keer probeerde ik een easy salade die ons heel goed beviel. We aten er bloemkool, aardappels en zelfgemaakte gehaktburgertjes bij. Begin met het schillen van de koolrabi. Daarna snijd je hem in plakken van ongeveer 3 mm dik. Deze snijd je vervolgens in mooie reepjes. Dus net alsof je een bergje luciferhoutjes maakt, maar dan net iets dikker. Doe ze in een slakom en knijp het sap van een halve citroen eroverheen.

Lekker afwisselen met groenten

Schil de komkommer (of niet, als je de schil ook graag wilt eten) en snijd de komkommer eerst in stukken van ongeveer 6-7 centimeter (ongeveer net zo lang als de reepjes koolrabi). Maak dan plakjes en daarna reepjes, net als bij de koolrabi. Ik maakte nu eerst de dressing af in de kom met koolrabi. We hebben dus al citroensap toegevoegd, nu gaat er nog een eetlepel goede olijfolie bij en twee eetlepels yoghurt. Ten slotte een dikke klodder (volle theelepel) grove mosterd en een snufje peper. Meng dit door de koolrabi met een grote lepel. Eventueel voeg je nog een klein snufje zout toe. Op het laastst meng je alle komkommerreepjes voorzichtig door de koolrabi. Het is lekker als het een beetje koud is, dus misschien nog even in de koelkast zetten terwijl je de rest van de maaltijd bereidt. Voordat je het opdient, garneer je het slaatje met waterkers of tuinkers. Heeft een van jullie nog leuke tips voor gerechten met koolrabi? Laat het even weten in de comments, ideeën zijn welkom!

PS. Dit lijkt me trouwens ook best lekker op een broodje uit de oven, misschien met een plak kaas of gerookte kip erbij.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!