Groene smoothie met kruiden

  • 14 mei 2014
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Met de verse kruiden van Plukkruidje maakte ik deze frisse groene smoothie. Heerlijk op een zonnige dag!

Ingrediënten

  • halve komkommer
  • halve appel
  • 1 kiwi
  • een handvol verse spinazie
  • citroensap
  • 'Morgenfris' kruiden van Plukkruidje

Bereidingswijze

Schil een halve komkommer (hoewel je de schil ook wel kunt laten zitten) en snijd er kleine blokjes van. Schil ook de appel en de kiwi. Snijd de helft van de appel en een hele kiwi in blokjes en doe die bij de komkommer in je blender. Als je geen blender hebt kun je heel goed smoothies maken met je staafmixer. Ik doe dat zelf ook en het werkt prima. Voeg wat citroensap toe en een scheutje water en mix eerst deze ingrediënten fijn.

Fris, fruitig, kruidig!

Neem een flinke hand vol verse spinazieblaadjes, hak ze in stukjes en doe ze bij de smoothie. Nu kunnen ook de kruiden erbij. Ik mocht van Plukkruidje een aantal verse kruidenmixen uitproberen. Er zijn verschillende mixen onder de noemer theekruidje. Je kunt er een heerlijke pot thee van zetten, maar dus ook lekkere smoothies mee maken! Voor deze smoothie heb ik de mix 'Morgenfris' gebruikt, met appelmunt, Marokkaanse munt en onsterfelijkheidskruid. De munttakjes heb ik niet allemaal gebruikt, ongeveer een kwart of derde deel. Van de overgebleven munt zet je gewoon lekker een potje thee :-). Haal de mixer nog een minuutje door de smoothie tot hij mooi glad is. Indien nodig kun je nog wat extra water of citroensap toevoegen. Deze smoothie viel hier heel goed in de smaak, lekker fris en nog supergezond ook. Voor herhaling vatbaar!

PS De kruiden van Plukkruidje zijn online verkrijgbaar via de webwinkel.

2013-01-29 07.36.04

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!