Pastasalade met rucola en bimi

 • 07 jan 2018
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
4.5 5 0

Hoe gezond ziet deze pastasalade eruit? Hij is echt heel lekker en ook nog eens zonder vlees, wat mij betreft een dikke aanrader.

Ingrediënten

 • 200 gram pasta (glutenvrij indien gewenst)
 • 100 gram aspergebroccoli / bimi
 • een flinke handvol rucola
 • een flinke handvol basilicum
 • 6-7 zongedroogde tomaatjes (in olie)
 • 75 gram (mini)mozzarella
 • een flinke handvol pijnboompitten
 • halve citroen
 • goede olijfolie
 • peper en zout

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur. Wacht tot het water kookt en kook dan de aspergebroccoli gedurende ongeveer 3 à 4 minuten. In plaats van deze speciale groente, ook wel bimi genoemd, zou je ook voor gewone broccoli kunnen kiezen. Snijd de roosjes dan met de steel in twee of vier delen. Haal de broccoli met een schuimspaan uit het water en laat afdruipen in een vergiet. Doe nu een snufje zout in het water, breng opnieuw aan de kook en doe dan de pasta erin. Kook de pasta zo lang als op de verpakking staat. Haal de broccoli na vijf minuten uit de vergiet en leg het alvast in de slakom. Giet vervolgens de pasta af in de vergiet, giet er een klein beetje olijfolie over en schud goed door elkaar. Zo voorkom je dat de pasta gaat plakken.

Groen, groen, groen!

Neem een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes. Doe dat in een hete pan, zonder olie. Zorg dat ze niet te bruin worden, enkele minuten in de pan is echt genoeg. Laat de pasta en de pijnboompitten goed afkoelen. Neem zes of zeven zongedroogde tomaatjes uit de olie en snijd ze in reepjes. Voeg deze, samen met pasta, toe aan de aspergebroccoli in je slakom. Doe ook de rucola en de basilicumblaadjes erbij. De rucola kun je eventueel eerst nog even afspoelen onder de kraan. Voeg het sap van een halve citroen toe en een scheutje lekkere olijfolie. Dit doe je eigenlijk naar eigen smaak, de een vindt meer citroenig lekkerder dan de ander. Een klein snufje peper mag er ook nog bij. Meng nu alles door elkaar en voeg ook de pijnboompitten toe. Doe op het laatst de mozzarella erover. Deze scheur je in kleinere stukjes, of je kunt minimozzarella kopen als je dat leuk vindt (is in verhouding wel iets duurder). Garneer met een mooi basilicumblad en klaar is je gezonde maaltijdsalade. Als je alleen een pastasalade niet voldoende vindt, dan kun je er bijvoorbeeld een stukje vis of een vleesvervanger bij serveren.

pastasalade bimi 2

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!