Glutenvrije crackers maken

  • 26 jan 2014
Beoordeel dit recept
(17 stemmen)
3.76 5 0

Glutenvrije crackers maak je gewoon zelf! Deze crackertjes bestaan uit amandelmeel, eiwit, lijnzaad en Italiaanse kruiden.

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eiwit
  • gebroken lijnzaad
  • Italiaanse kruiden
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze

Meng het amandelmeel met een eetlepel gebroken lijnzaad en een of twee theelepels Italiaanse kruiden. In plaats van Italiaanse kruiden kun je bijvoorbeeld ook rozemarijn of tijm gebruiken. 't Is maar net wat jij het lekkerst vindt. Zet de oven aan op 170 graden. Breek het ei in een schaaltje, terwijl je de eidooier in de eierschaal houdt. De eidooier bewaar je in de koelkast om later in bijv. een omelet te gebruiken. Roer een klein scheutje olijfolie bij het eiwit en klop het kort door elkaar. Doe het eiwit nu bij het amandelmeel en roer het tot een deegbal. Voeg zwarte peper en zeezout toe. Eventueel maak je het beslag iets minder droog met een heel klein beetje water.

Zelf glutenvrije crackers maken, handig!

Pak een ovenplaat en leg daar een vel bakpapier op. Leg de deegbal op het bakpapier en leg er dan een ander vel bakpapier bovenop. Met een deegroller rol je het deeg uit, zo dun mogelijk. Als je geen deegroller hebt kun je hiervoor ook een wijnfles gebruiken. Probeer het deeg zo goed mogelijk te verspreiden. Haal het bovenste vel bakpapier daarna weg en zet meteen mes lijnen in het deeg. Doe dat meer 'duwend' dan snijdend, dan blijft het netjes. Maak vierkantjes of rechthoekjes, dat maakt niet uit. Dan schuif je de bakplaat in de oven. Houd de tijd goed in de gaten. Na ongeveer 15 minuten zet je de oven uit. Dan laat je de crackers nog 5 minuten in de oven voordat je ze eruit haalt. Let wel op dat de crackers niet te bruin worden. Haal ze uit de oven en maak ze met een plat mes voorzichtig los. Misschien moet je de breuklijnen nog extra insnijden met een mesje. Deze gekruide crackertjes zijn lekker met een kop soep, bij een salade of belegd met een plakje gedroogde ham of geitenkaas. Je kunt ze ook zo eten, als tussendoortje. Bewaar de crackers in een luchtdicht trommeltje.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!