Eten uit de volkstuin - review

  • 08 apr 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Eten uit de volkstuin is een geweldig leuk kookboek voor mensen met of zonder moestuin. Orginele en pure recepten met prachtige foto's!

Eten uit de volkstuin

Toen ik dit boek voor de eerste keer doorbladerde werd ik helemaal happy. Zoveel leuke ideeën om te koken met groente en fruit uit de moestuin. Erg welkom als je zelf ook een tuin hebt en soms met een overschot aan rucola, snijbiet of courgettes zit. Dan maak je bijvoorbeeld deze heerlijk baba ganoush van courgette. Natuurlijk hoef je niet per se zelf een volkstuin te hebben. Venkel, bietjes, pastinaken en peultjes vind je immers net zo goed op de markt of bij de groenteboer. Ik noem nog wat andere recepten die mij het water in de mond doen lopen: tarte tatin met venkel, pompoenfalafel, bramencrumble, pizza met aardappel en salie, snijbietsushi... Zeker weten dat ik dit jaar heel veel ideeën uit dit boek ga uitproberen.

Een aanwinst in mijn boekenkast!

Eten uit de volkstuin is geschreven door Marleen van Es. Marleen is fotografe en vormgever (en dat zie je zeker in het boek terug!) en eigenaar van het blog Eten uit de volkstuin. Het is een mooi dik boek met een harde kaft en ongeveer 250 pagina's. Een absolute aanrader als verjaardagcadeau voor mensen met een moestuin en voor iedereen die van groente en fruit houdt. Je kunt het boek kopen in de boekhandel.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!