Wat eten we vandaag?

  • 29 juli 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Misschien vind je het leuk om eens te zien hoe mijn dagelijks eten eruit ziet? Wie weet kan ik je ook hiermee een beetje inspireren.

Ik ben een aantal dagen aan het klussen bij een vriend. We eten allebei glutenvrij en zoveel mogelijk zonder lactose, e-nummers en suiker. Tussen het klussen door heb ik geen tijd om uitgebreid recepten te maken, maar probeer ik toch zo gezond mogelijk te eten. Kijk je mee?

Woensdag

Dagmenu 1 klein

  • Ontbijt - Ik drink eerst een kop kamillethee en ontbijt daarna met rijstwafels en een kopje cafeïnevrije koffie. Op de rijstwafels doe ik een gekookt eitje, geitenkaas en wat komkommer.
  • Lunch - Er is nog soep over van gisteren. De soep is getrokken van 2 mergpijpjes en verder zitten er vooral groenten uit de moestuin in die ik heb meegenomen (groene kool, courgette, worteltjes). Ik eet er twee maiscrackers bij.
  • Tussendoor - Tussendoor krijg ik natuurlijk trek en eet ik nog twee rijstwafels met pindakaas en een banaan. En ik drink 's middags kamillethee.
  • Avondeten - Mihoen is een van mijn favorieten. Vanavond met o.a. kalkoenfilet, groene kool, bleekselderij en ui. Het brandde bijna aan, altijd even wennen op een vreemd fornuis :-).

Donderdag

Dagmenu 2 klein

  • Ontbijt - Ik ontbijt vandaag met geitenyoghurt, havermout en een halve appel. Yoghurt vind ik altijd lekker en fris als ontbijt.
  • Lunch - Er is nog steeds soep! Zo makkelijk als je het alleen maar hoeft op te warmen. Ik eet er weer maiscrackers bij. Ze zijn van Consenza en verkrijgbaar bij de online glutenvrije winkels en Albert Heijn.
  • Avondeten - We eten Opperdoezer aardappels, zalm, worteltjes en doperwten met een knoflooksausje. Hollandse pot, maar toch ook altijd lekker.
  • Snack - 's Avonds maken we nog wat popcorn, van klussen krijg je honger!

Vrijdag

Dagmenu 3 klein

  • Ontbijt - Vandaag ontbijt ik met kefiryoghurt, havermout, een halve appel, kaneel en zonnebloempitten.
  • Lunch - De lunch is een makkelijke omelet met een soort groene puntpaprika (van de Turkse supermarkt), ui en koriander. Ik at er een paar rijstwafels bij.
  • Avondeten - Bij de Turkse winkel kocht ik ook aubergines, tomaten en een bos koriander. Er stond nog glutenvrije couscous in de kast, dus we roosterden de groenten in de oven en maakten een heerlijke mediterrane maaltijdsalade.

Het enige wat ik deze dagen miste was mijn nieuwe slowjuicer voor een lekker fris groentensapje. Ik drink verder alleen kruidenthee, décafé en water en dat wordt wel eens wat eentonig. We aten overigens een dag vlees (kalkoen), een dag vis (zalm) en een dag vegetarisch zonder dat daar een planning achter zat. Wel goed verdeeld eigenlijk. Verder smaakte het eten weer prima, wat is het toch fijn dat we hier zo afwisselend en gezond kunnen eten!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!