De moestuin - april

  • 15 apr 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sinds een paar weken heb ik weer een moestuin, ik ben er zo blij mee! Elke maand zal ik je laten zien hoe 'de boel erbij staat'. Nu ziet het er nog niet zo heel spannend uit, maar wacht maar!

Dit is alweer mijn derde tuintje. Ongeveer 50 m2, niet al te groot, maar groot genoeg voor mij en mijn broer om een paar uurtjes per week te tuinieren. Omdat de grond nogal ingezakt was (welkom in de polder!) hebben we er eerst een paar kuub grond op laten storten. Daarna de eerste paden gelegd en palen in de grond geslagen voor netten. Behalve schapen hebben we ook de familie fazant als buren en die lusten bijna alles wat wij ook lekker vinden.

De moestuin in den beginne...

Het is nu half april en eigenlijk staat er al best veel in de tuin. Sla, andijvie, radijs en rucola. Een rekje doperwten. Rode kool, spitskool en koolrabi. Een 'maggiplant' (lavas), uien en wat bessenplanten. Alles is nog super klein, dus het is vooral een zwarte tuin vol aarde. Onder die aarde liggen ook al wat zaden te kiemen: pastinaak, worteltjes en rode bietjes. In de vensterbank staat nog van alles te groeien wat ook de komende weken de tuin in kan. Je ziet, we hoeven geen grote moestuin, maar willen er wel van alles in :-). Het zal je niet verbazen dat de Gezonde Kok alles lekker vindt. Nog een paar weekjes, dan gaan we de eerste oogst verorberen. Hoewel de voorbereidingen ook mooi zijn, is het oogsten van verse sla en rucola natuurlijk nog veel mooier! In mei zal ik je laten zien hoe groen de tuin er dan uitziet.

p.s. Kijken jullie ook naar Maarten's Moestuin, maandagavond om 19.20 uur op NL2?

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!