De moestuin - mei

  • 22 mei 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De moestuin in mei, een heerlijke maand. Alles groeit als kool en er kan al flink geoogst worden!

Het blijkt een fijn tuintje te zijn. Aardige mensen, gezellige schapen en fazanten en een prachtig graanveld naast ons. Als de wind erdoorheen waait, ziet het eruit als een groene zee. We hebben acht kuub verse tuinaarde laten storten en alles groeit dus als een tierelier. De afgelopen weken konden we al flink wat sla, rucola en radijs eten. Vandaag oogste ik de eerste krop andijvie, die zo groot is dat ik meteen maar iemand uitnodigde om mee te eten.

Alles groeit als kool!

Andere groenten hebben nog wat meer tijd nodig. De rode kool, witte kool en spitskool hebben al veel blad en beginnen nu kooltjes te vormen. De rijtjes met ingezaaide pastinaak, wortel, rode biet en snijbiet zijn goed opgekomen, maar moeten nog flink verder groeien. De bonen komen pas net boven de grond en de eerste courgette is vandaag geplant. Het begint dus al aardig vol te worden! Voor het eerst heb ik knolselderij en koolrabi in de tuin staan. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. De uien en doperwten gaan trouwens als een speer. Het weer is dan ook super geweest, regen en zon, wat wil een tuin nog meer?

Tot de volgende tuinupdate in juni!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!