De moestuin - juni

  • 23 juni 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De moestuin in juni... dat betekent doperwten en veel sla. En we zaaien de tweede ronde zodat we in de nazomer ook nog uit de tuin kunnen smullen.

Voor het eerste zaaide ik doperwten en juni is de maand om ze te oogsten. Ik dacht dat ik veel te weinig zou hebben, maar de planten zijn enorm sterk geworden en dragen veel vrucht. En dat terwijl ze er in het begin zo miezerig bij stonden. Ze zijn heerlijk! Verder hebben we ons ongans gegeten aan sla en rucola. Ook de meeste spits- en witte kool is al op. Door het mooie weer, regen en zon die elkaar afwisselen, stonden de kolen al snel op ontploffen. De eerste rode bietjes zijn ook al geoogst en geroosterd in de oven (recept).

Juni levert heerlijke doperwten

Er staat nog een heleboel in de tuin wat in de komende weken volgroeid zal zijn. De bietjes, wortels en pastinaken bijvoorbeeld. Maar ook de courgetteplanten beginnen nu bijna bloemen te krijgen en de klimbonen klimmen actief omhoog rond de bamboestokken. Het is elke keer weer een klein wonder om te zien hoe hard het gaat. Een ding is zeker, we kunnen deze zomer flink uit eigen tuin eten en nog uitdelen ook :-).

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!