De moestuin - augustus

  • 24 aug 2014
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Onze nieuwe moestuin doet het geweldig. Bijna dagelijks eten we uit de tuin en ook de komende weken valt er nog genoeg te oogsten!

Vandaag ruimden we de bonen- en doperwtenplanten op. Er zat nog een laatste schaaltje bonen aan, maar nu is het op. De vriezer is inmiddels gevuld met boontjes en courgettesoep. Op de foto zie je dat we al flink konden oogsten van de rode bietjes en radijsjes. Er zit een enorme lading rode pepers aan te komen waar ik denk ik een paar potjes sambal van ga maken. We eten van de andijvie en de sla, waarvan we een tweede ronde hadden gezaaid. Heerlijk in een stamppot met spekjes!

Augustus is zeker de oogstmaand!

Er staan nog een dikke rode kool, prei, chinese kool, pastinaken en wortels (de laatste vier staan niet op de foto). Ook de rode bietjes zijn nog niet op, het lijkt wel of we daar oneindig van kunnen oogsten. Voor de winter hebben we boerenkool en knolselderij staan en nu er weer wat plaats vrij is zal ik nog wat veldsla zaaien. De buren hebben veel vrolijke bloemen (o.a. de cosmea van de foto en stokrozen) tussen de groenten. Volgend jaar wil ik in onze tuin ook wat meer kruiden en bloemen planten. En de tuin is al zo fijn! Een heerlijk plekje, aardige buren en ook nog eens een super oogst. Genieten dus.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!