De moestuin - april 2015

  • 30 apr 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De lente kwam dit jaar langzaam op gang, maar inmiddels zijn we weer heerlijk bezig in de moestuin. Kijk hoe onze moestuin eruitziet in het vroege voorjaar!

De grond in ons tuintje was gelukkig nog mooi los. We hoefden dus geen zwaar spitwerk te doen. Heel ongeduldig wilde ik in maart al beginnen. Maar wat was het vaak nog koud! Zelfs eind april was er nog nachtvorst. Toch staat de tuin al lekker vol. Alles groeide de afgelopen weken heel langzaam, maar de komende weken gaat het los. Op de foto zie je dat de eerste radijzen al geoogst zijn en de raapsteeltjes, drie rijen dik, hebben nog maar een weekje nodig. Dan gaan ze in de stamppot, de pesto en de roerbakschotel! Op de foto zie je ze linksonder.

April: geduld hebben en braaf beginnen met onkruid wieden!

Linksboven zie je een aardappelplant. Ik hield met de kerst wat rode aardappeltjes apart en bewaarde ze in de koelkast. In februari liet ik ze kiemen en in maart stopte ik ze in de grond, samen met wat aardappels die per ongeluk in de gangkast ontkiemd waren. Hopelijk overleven ze de koude nachten. De volgende foto's zijn kropsla, eikenbladsla en pluksla. Ik verheug me al op schalen vol gemengde salades! Daaronder een koolplantje. Bij een teler kocht ik een paar soorten kool: spitskool, savooiekool, broccoli en koolrabi. Linksonder dus de raapstelen en daarboven de kleine blaadjes van snijbiet. Volgens de buurvrouw moest ik dit jaar beslist lucullus proberen, dus dat heb ik dan maar gedaan. Er staat nog meer hoor! Peultjes, doperwten, knoflook, bietjes, uien, worteltjes... ongelofelijk hoeveel er nog op 50m2 past. Dit jaar hebben we voor het eerst ook frambozen en een kruisbessenplant. Ik heb echt ontzettend veel zin in dit moestuinseizoen. Volgende maand weer een update!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!