Moestuin eind mei

  • 31 mei 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Eind mei, de tuin staat vol en alles groeit als een tierelier. De eerste groenten zijn op ons bord beland en wat is alles toch weer lekker!

Moestuin eind mei

De tuin staat vol, er is alleen nog een plekje vrij voor de courgetteplantjes en de prei. Ondanks droog weer en veel wind doet alles het weer geweldig. Er staat veel meer in de tuin dan je op bovenstaande foto ziet. Zo hebben we al raapsteeltjes, radijs en sla gegeten. Raapsteeltjes zijn echt een aanrader voor de moestuin. Het groeit snel en je hebt een vroege oogst. Verder staan er verschillende soorten kolen te groeien, rode kool, broccoli, spitskool en chinese kool. Broccoli heb ik voor het eerst en ik ben dus heel benieuwd wat dat gaat worden. Ook de snijbonen en pronkbonen vinden langzaam hun weg omhoog langs de bamboestokken.

Mei: volop sla en raapstelen!

Op de foto zie je linksboven de kruisbessen. Vorig jaar heb ik die geplant en kwam er nog geen bes aan. Nu ziet het ernaar uit dat we een bakje vol kunnen oogsten. Ze hebben nog wel even wat extra zon nodig. Daarnaast zie je de aardappels. Het zijn rode aardappels die ik met kerst apart hield. Ik ben super benieuwd wat de oogst gaat worden, weet alleen nog niet precies wanneer ze geoogst moeten worden. Een paar weken zal het toch nog wel duren. Rechtsboven de eerste peultjes. Morgen ga ik een eerste maaltje oogsten, ze zijn altijd zo lekker! Onder de peultjes een foto van de tuinbonen. Die staan in bloei en hebben ook bezoek van zwarte luizen. Ik heb de toppen eruit gehaald en hopelijk komen er ook nog wat lieveheersbeestjes om ervan te smullen. Daarnaast pluksla, lekker mals en het blijft maar groeien! Linksonder staan de rode uien. Ze zien er sterk uit, dus in de loop van de zomer komt er vast een flinke oogst. Dit is echt een leuke tijd in de moestuin, alles is zo groen en fris en de komende weken kan er weer van alles geoogst worden. De peultjes, andijvie, kruisbessen, ijsbergsla... heerlijk!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!