Elke dag een hap

  • 12 dec 2013
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
2.5 5 0

'Elke dag een hap' is het nieuwe kookboek van Ramon Beuk. Hij laat in dit boekje zien hoe je met een keer per week boodschappen doen de hele week lekker kunt eten. Goed voor jou en voor je portemonnee.

Ramon Beuk ken je misschien wel van Born2Cook op Net5. Ik kijk er regelmatig naar, want Ramon kookt met verse ingrediënten en maakt snelle en bijzondere gerechten. Dankzij zijn Surinaamse achtergrond vaak met een pittige twist. In dit nieuwe kookboek wil hij laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om gevarieerd en gezond te koken, zonder elke dag boodschappen te doen en zonder dikke portemonnee.

'Elke dag een hap' is ingedeeld in 13 weken. Aan het begin van elke week vind je een boodschappenlijstje. Op de volgende pagina's staat voor elke dag een recept dat je kunt maken met de boodschappen die je in huis hebt gehaald. Super efficiënt dus. Alles gaat op en je hoeft aan het eind van de week geen eten weg te gooien. Een slim boekje!

Elke dag een hap!

Dit kookboek bevat geen uitgebreide culinaire recepten. Maar wees eerlijk, hoe vaak maak je die? Wat je wilt is elke dag een gezonde hap op tafel en liefst met een beetje afwisseling. Dat is precies wat Ramon Beuk je met dit boek biedt. Veel afwisseling zelfs. Wat te denken van varkenshaas met vijgen, aubergine-curry of een groene groente salade met eieren. Het recept voor kip en kokos heb ik voor je uitgeprobeerd en vind je hier.

De gedachte is dat deze manier van boodschappen doen en koken voor iedereen bereikbaar moet zijn. Niet alleen qua moeilijkheid, maar ook qua prijs. Daarom kost het boekje slechts € 5,50 (te bestellen via elkedageenhap.nl).

Je kunt dit boekje winnen via de winactie (loopt tot 24 december 2013).

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!