I love groente

  • 27 okt 2013
Beoordeel dit item
(1 Stem)
5 5 0

'I love groente' is een ode aan groente in alle kleuren van de regenboog. Het nieuwe kookboek van Janneke Vreugdenhil is daarom alleen al een aanwinst in mijn boekenkast!

'De tijd dat groente een sufgekookt hoopje op je bord was, is definitief voorbij', zegt culinair journalist Janneke Vreugdenhil, 'groente rocks!' Dat Janneke met groente de heerlijkste gerechten weet te maken is wel duidelijk. Het boek bevat 86 recepten die niet moeilijk te bereiden zijn, maar wel gezond en met een eigen twist. Er zijn verschillende hoofdstukken, zoals 'I love groene blaadjes', 'I love bonen & erwten' en 'I love kool & co'. Je vindt in dit kookboek pasta's, salades, overschotels, curries, soepen, echt van alles wat.

Voor iedereen die meer groente wil eten!

Het zal je niet verbazen dat ik al veel recepten ben tegengekomen die ik graag wil uitproberen. Wat dacht je van 'Pompoen kerrie massala' of 'Pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers'? Er staat ook een ovenschotel in van laagjes aubergine, tomatensaus, basicilicum en kaas, die er superlekker uit ziet. Of die bloemkooltabouleh, zonder tarwe maar met gemalen bloemkool! Heel geschikt in een glutenvrij dieet. Grote kans dat je een van deze recepten nog eens langs ziet komen op de Gezonde Kok.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!