Street Food Vietnam

  • 24 apr 2014
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
3.5 5 0

Dit is een geweldig leuk kookboek. Vol recepten, mooie foto's en informatie over 'eten op straat' in Vietnam. En de winst wordt gedeeld met 50 kinderen in Vietnam. Een aanrader!

In 2012 verscheen het eerste kookboek van fotografe Mirjam Letsch: Street Food India. Het boek werd kookboek van het jaar. Geen wonder want het concept is geweldig. Mirjam paste het idee opnieuw toe in Vietnam, een prachtig land dat ze al fietsend leerde kennen. Street Food Vietnam heeft meer dan 200 pagina's. Het staat vol met foto's die je een beeld geven van de mensen, de straatjes en de keukens in Vietnam. Daarbij veel informatie over de eetgewoontes van 'het gewone volk', uitleg over ingrediënten en uiteraard veel recepten. Het is in de eerste plaats een kookboek.

Jij lekker eten? Zij lekker eten!

Street Food Vietnam bevat bekende recepten zoals Vietnamese loempiaatjes en noedelsoep (pho). Maar al bladerend door het boek kom ik zo veel lekkers tegen dat ik vandaag nog zou willen uitproberen. Noedelsalade met rundvlees bijvoorbeeld of kip-grapefruitsalade. Pittige zure garnalensoep klinkt ook heerlijk en witvis met kurkuma en dille schijnt een razend populair gerecht te zijn in Hanoi. De recepten worden goed uitgelegd en voorin het boek vind je een toelichting op de ingrediënten die in de Vietnamese keuken vaak gebruikt worden. Een bezoekje aan een toko of Chinese supermarkt is wel handig, maar gelukkig vind je die tegenwoordig in vrijwel alle kleine en grote steden. Al kokend kun je met je smartphone over een van de QR-codes in het boek gaan voor bijvoorbeeld Vietnamese achtergrondmuziek of -geluiden. Briljant toch? De hele opzet van dit kookboek neemt je mee naar de sfeer van Zuidoost-Azië.

DRAGON-FRUIT-VIETNAM-6

Van de opbrengst van ieder boek gaat 50% naar kinderen in Vietnam. Via Stichting Dunya is een revalidatiecentrum opgericht en zijn al veel kinderen geholpen met een operatie. Er wordt ook geld besteed aan schoolmaaltijden onder het motto 'wij lekker eten, zij lekker eten'. Neem zeker een kijkje op de website van Street Food World: http://www.streetfood-world.com/. Er is ook een webshop waar je de kookboeken, foto's en bedrukt textiel kunt kopen. Heel geschikt als cadeautje voor die ene broer of vriendin die zo gek is op Azië.

Samen met Street Food World verloten wij drie sets met kaarten (12 kaarten per set). Like de Facebookpagina van Street Food World en geef hieronder antwoord op de vraag: In welke twee landen is Street Food World werkzaam? De winactie loopt tot en met 11 mei 2014.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!