Fruity sambal van Peppr-it

  • 17 okt 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hou je van lekker pittig eten? Ik kan je aanraden om de fruity sambal en peppr-naise van Peppr-it eens te proberen!

Lekker pittig

Een tijdje terug kwam Lucinda van Peppr-it bij mij op de koffie om over haar producten te vertellen. Lucinda's familie komt uit Suriname en houdt wel van lekker pittig. Vroeger maakte tante Anne-Marie een appelsambal die in de hele familie geliefd was. Nadat haar tante overleed begon Lucinda met het namaken van de appelsambal met granny smith appels. De sambal werd door de hele familie getest tot iedereen tevreden was. En dit groeide uiteindelijk uit tot een bedrijfje. Eerst de appelsambal en later ook een mayonaise met rode pepers. Lucinda vertelt me dat ze de Peppr-naise pas op de markt heeft gebracht. Het idee ontstond omdat ze zelf altijd sambal door haar mayonaise mengde. Inmiddels zijn er vier varianten op de markt, een milde romige en drie extra hete met pepersoorten zoals de Trinidad Scorpion en Carolina Reaper. 

Ik was vooral benieuwd naar de smaak van de fruity sambal. Lucinda vertelde dat het lekker is om te eten op een broodje kaas, bij kip of bij rijst. Ik eet niet veel brood dus probeerde rijstwafels met geitenkaas en fruity sambal. Erg lekker! De variant die ik getest heb is 'mild', maar er is ook 'hot' en 'superhot'. Het smaakt naar lekker frisse appel met een sambalsmaak. Of andersom, naar sambal met een appelsmaak ;-). Later at ik het met stukjes kip en nog een keer met kip, rijst en groenten. Ik vind het een erg leuk product, weer eens iets heel anders om mee te variëren. Op peppr-it.nl vind je de verkoopadressen en een webshop waar je het kunt bestellen. De prijs per potje is € 3,95 en er zit 100 ml in. En nog glutenvrij en lactosevrij ook!

Spice up your meal

Van de peppr-naise gaf Lucinda mij onder andere de versie met Trinidad Scorpion pepers. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dit is een van de heetste rode pepers ter wereld! De smaak is tof, echt iets voor mensen die gek zijn op rode pepers. Ik at er niet veel van, maar merkte het de volgende dag wel aan mijn darmen. De gewone peppr-naise ging wel goed. In tegenstelling tot de fruity sambal is de peppr-naise niet gluten- en lactosevrij, daarom zal ik hem toch niet zo snel kopen. Het kost € 3,95 voor een flesje van 265 ml.

Lucinda vertelde ook nog over het Dutch Chili Fest. Nooit van gehoord, maar het is een jaarlijks festival dat volledig in het teken staat van chilipepers, sambals en hete sauzen. Lijkt me dus wel bijzonder. Is iemand van jullie er wel eens geweest? En wat maken jullie voor grappige combinaties met sambal? Ik kan je verklappen dat pindakaas met sambal sowieso een goeie combi is, maar net als met de fruity sambal laat ik me graag verrassen.

Peppr it 2

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!