Review Versapers slowjuicer

 • 31 aug 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na lang wikken en wegen kocht ik een slowjuicer. Ik hoorde er goede verhalen over en ben altijd in voor meer groenten! Hier lees je hoe de Versapers 3G mij bevalt.

Gezonde sapjes

Eigenlijk was het vooral de prijs die mij tegenhield om een slowjuicer aan te schaffen. Aangezien ik geen alcohol, frisdrank of vruchtensap drink, is het vooral water en thee hier in huis. Groentensapjes zouden dus een aantrekkelijke aanvulling kunnen zijn en bovendien supergezond. Als ik tenminste alle onderzoeken mag geloven. En dan was er nog mijn oom die er herhaaldelijk over begon dat hij zich zoveel gezonder voelde door de groentensapjes uit zijn slowjuicer. En dus heb ik er nu een, de prachtige groene variant van Versapers 3G. Ben ik er blij mee? Zeker! Twijfel ik nog steeds een beetje? Dat ook. Lees hieronder wat ik na enkele weken slowjuicen als min- en pluspunten ervaar.

De pluspunten

 • De Versapers 3G heeft een mooi design en is compact. Als je hem vaak wilt gebruiken staat hij waarschijnlijk op je aanrecht en dan is dit dus een heel fijn pluspunt.
 • Na twee keer oefenen heb je wel door hoe de juicer in en uit elkaar gehaald moet worden en dat is niet al te moeilijk. Je moet er wel op letten dat je hem stevig in elkaar draait anders zit er wat beweging in als je de Versapers aanzet (dat kan tot extra slijtage leiden). De onderdelen zijn te vervangen en je krijgt standaard 2 jaar garantie op de onderdelen en 10 jaar garantie op de motor. Dat is dus netjes geregeld.
 • De juicer maakt niet veel geluid en draait rustig rond. Het gaat ook weer niet zo langzaam dat je lang op je sap moet wachten, na een paar minuten heb je twee volle glazen geperst.
 • De sapjes zijn superlekker en je gaat vanzelf nieuwe dingen uitproberen. Zo dronk ik echt nooit tomatensap en vind ik het nu hartstikke lekker. Versapers levert een boekje met recepten mee, maar ook op het internet zijn allerlei leuke ideeën te vinden.
 • Door een juicer wordt het makkelijker om meer groenten en fruit te eten (drinken ;-)). Je kunt echt bijna alle soorten groenten en fruit juicen, zelfs dingen als rode of witte kool. Je leert vanzelf om er ook wat verse kruiden, gember of citroen bij te doen voor nog meer smaak. Allemaal heel gezond en zeker met een moestuin de perfecte manier om veel groenten te verwerken!

De slowjuicer geeft heerlijk sap!

Versapers IMAGE5377 klein

De mindere punten

 • De aanschafprijs. Een slowjuicer kost al snel meer dan 250 euro. De Versapers 3G kost 379 euro. Dat is voor veel mensen een duur artikel. Ik kocht hem met bloggerskorting, maar moest er alsnog een tijdje over nadenken. Koop alleen een slowjuicer als je echt van plan bent om meer groenten en fruit te eten en de tijd hebt om regelmatig een sapje te persen.
 • Het schoonmaken van slowjuicers wordt vaak als een nadeel genoemd. Als je hem na gebruik direct even afspoelt en schoonmaakt (er blijft wel wat pulp in de openingen zitten) dan valt het echt reuze mee, maar toch is het een klusje dat je waarschijnlijk niet doet voordat je 's morgens vroeg naar je werk gaat. Op de foto hieronder zie je welke onderdelen je moet schoonmaken. Het hoort nu eenmaal bij een slowjuicer en is dus niet specifiek een nadeel van de Versapers.
 • Slowjuicers worden goed in de markt gezet. Als je de fabrikanten van slowjuicers moet geloven voel je je na een week veel energieker en bevatten langzaam geperste groenten- en fruitsappen allerlei stoffen (o.a. enzymen) die je anders mist. Ondanks verwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken vind ik het toch lastig te beoordelen. Ik geloof zelf absoluut in de kracht van groenten en fruit, maar wellicht bereik je met een goedkope staafmixer en het eten van losse tomaten, komkommers en fruit wel hetzelfde.
 • Door alle informatie uit eerdere reviews en op de site van Versapers had ik verwacht dat er heel droog pulp uit zou komen. Ik kwam toch meer en vochtiger pulp uit dan ik had verwacht. Je kunt daar bijvoorbeeld groentenkoekjes mee bakken, maar dat doen de meeste mensen ook niet zo vaak. De pulp verdwijnt dus meestal in de groenbak.
 • Je moet best opletten met wat je erin stopt. Harde groenten zoals rode bieten moeten in kleine stukjes gesneden worden en groenten met veel vezels (zoals snijbiet of bleekselderij) kunnen de Versapers verstoppen. Als je de uitleg op de website goed volgt (in kleine stukken snijden en zachte en harde producten een beetje mixen) dan gaat het prima, maar bij mij liep de machine dus wel vast toen ik enthousiast rauwe bietjes ging juicen.
 • Het gebruik van veel fruit in de sappen leidde bij mij tot meer hypoglycemie (maar ik ben hier erg gevoelig voor). Ik houd het dus bij veel groenten en een klein stukje fruit in de juicer. Met groenten als komkommer, tomaat of wortel maak je je sap ook heel lekker.
 • Je kunt het sap bewaren in de koelkast, maar sommige sappen zijn de dag erna toch iets minder lekker. Vooral het sap met sla of spinazie vond ik de dag erna wat bitterder smaken. Het beste drink je het sap dus vers, dan bevat het ook de meeste gezonde stoffen.

Schoonmaken is een nadeel

Versapers afwas

Als je meer wilt lezen over de Versapers, kijk dan op versapers.nl. Voor meer reviews over slowjuicers is het altijd handig om even op kieskeurig.nl te kijken.

PS. Dit artikel is gesponsord met een bloggerskorting op de aanschafprijs van de Versapers. De inhoud van de review geeft mijn eerlijke mening over dit product weer.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!