Review - Alpro Pur'Enjoy

  • 05 aug 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Alpro (die van de soja) heeft een nieuwe drinkyoghurt en ik mocht hem uitproberen. Hij is lekker!

Pur'Enjoy

Ik gebruik regelmatig producten van Alpro, en dan vooral Alpro Soya Cuisine (een soort koksroom) en de suikervrije sojamelk voor door de pannenkoeken. De producten zijn gemaakt van sojabonen en dus lactosevrij. Er zitten ook geen gluten in. Alpro heeft een uitgebreid assortiment van dranken en yoghurt. De meeste gebruik ik echter niet vaak omdat ik nogal snel last heb van suikers en in de sojayoghurt zit bijvoorbeeld glucosestroop. De nieuwe drinkyoghurt bevat echter geen toegevoegde suikers dus die testte ik graag eens uit!

Fris, fruitig en een beetje zoet

Deze nieuwe drinkyoghurt is absoluut erg lekker. Het doet denken aan de yokidrink van vroeger maar dan gezonder. Ik kreeg twee smaken toegestuurd, framboos/granaatappel en mango/stervrucht. De drank is zacht en fris en heeft geen uitgesproken smaak van sojabonen die veel mensen wellicht een beetje muf vinden. Heerlijk om te drinken op zonnige dagen als vandaag. Omdat ik niet meer gewend ben om dit soort vruchtendranken te drinken, zijn ze voor mij toch iets te zoet. Toch zitten er volgens Alpro alleen vruchtensuikers (uit het fruit dus) in. Heb je niet zo snel last van suikers dan lijkt me dit een absolute aanrader, zeker als je geen lactose verdraagt natuurlijk.

Een leuke bijkomstigheid is dat je met deze drinkyoghurt heel gemakkelijk ijsjes kunt maken. Bij winkels zoals IKEA, Xenos en HEMA koop je voor weinig geld ijsvormpjes. Giet de drinkyoghurt erin en na een paar uur zijn je ijsjes al klaar. En een stuk gezonder dan de 'suikerlollies' die je bij de supermarkt of snackbar koopt.

Pur'Enjoy van Alpro is verkrijgbaar bij diverse supermarkten. De adviesprijs is € 2,39 voor een pak van 1 liter.

Alpro ijsjes

PS. Voor deze review heb ik geen vergoeding ontvangen, uitsluitend de twee pakken drinkyoghurt. Je mag ervan uitgaan dat mijn mening over dit product niet gekleurd is.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!