Komkommer met feta en dille

  • 02 apr 2014
Beoordeel dit recept
(5 stemmen)
2 5 0

Een fris gerechtje met komkommer, waar je alle kanten mee op kunt. Bij de lunch, bij het avondeten, of als hapje bij de borrel.

Ingrediënten 

  • 1 komkommer
  • 50-60 gram feta
  • verse dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

Was de komkommer goed schoon. Snijd dan ongeveer een kwart van de komkommer af en snijd het resterende deel in tweeën. Die twee delen snijd je in de lengte doormidden. Je heb nu dus vier stukken komkommer om straks te vullen. Van de achterkant (het gedeelte met de schil) haal je met een dunschiller een reepje weg. Zo blijven de halve komkommers straks goed staan.

Lekker frisse komkommerbootjes!

Haal de gedeeltes met zaad uit de komkommer. Snijd het in kleine stukjes. Schil de kwart komkommer die je in het begin had afgesneden en snijd die in kleine blokjes. Doe de blokjes komkommer in een bakje. Snijd ook het stukje feta in blokjes en doe dat erbij. Voeg een beetje zout en peper toe en enkele takjes fijngehakte dille. Roer dan alles door elkaar en vul de komkommerhelften met het mengsel. Garneren met wat dille en serveren maar! Heerlijk als lunch met een geroosterde snee brood of 's avonds met een stuk gegrilde zalm en krieltjes.

komkommer feta 2

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!