Eieren in pittige tomatensaus

  • 11 juni 2014
Beoordeel dit recept
(7 stemmen)
3.57 5 0

Een lekker bijgerechtje bij je Indische rijsttafel. Extra lekker als je het een paar uur van tevoren klaarmaakt.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gemberwortel
  • 200 ml. tomatensaus
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel (kokosbloesem)suiker
  • snuf zout

Bereidingswijze

Je hebt twee kleine pannen nodig, een voor de eieren en een om de saus te bereiden. Begin met het maken van je saus. Als je een keukenmachine of blender hebt dan kun je de ingrediënten daarmee fijn malen. Anders snijd de sjalotten, knoflook en gember in heel fijne stukjes. Bak ze in de pan in wat zonnebloemolie. Als de uien lichtbruin beginnen te worden roer je de sambal en suiker erdoor. Overigens gebruiken de meeste recepten meer suiker (dan wordt het uiteraard zoeter ;-)) en kun je ook bruine suiker nemen. Zelf gebruik ik altijd zo min mogelijk suiker en dan het liefst kokosbloesemsuiker (gula java) omdat het een lagere glycemische index heeft. Voeg meteen ook de tomatensaus toe. Ik heb hiervoor passata di pomodoro van AH Basic gebruikt. Laat de saus zachtjes pruttelen.

Lekker pittige eitjes!

Zet ondertussen een tweede pan met water op het vuur. Als het water kookt doe je de vier eieren erin en laat je ze 6 à 7 minuten koken. Spoel ze af met koud water en pel ze voorzichtig. Daarna leg je de eieren in de saus. Voeg een snuf zout toe, doe een deksel op de pan en schud de saus af en toe om. Laat het nog tien minuutjes op een zacht vuurtje staan. Het is het lekkerst om dit gerechtje van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Combineer het met rijst, komkommer, kroepoek en andere Indische gerechtjes.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!