Kruiden invriezen

  • 15 okt 2014
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
4.5 5 0

Wist je dat je kruiden kunt invriezen in olijfolie? Het is een fluitje van een cent en zo hoef je geen verse kruiden weg te gooien.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • verse tuinkruiden

Bereidingswijze

Misschien heb je nog kruiden in de tuin staan zoals tijm, rozemarijn of oregano. Die kun je prima invriezen in een bakje voor ijsblokjes. Zorg dat de kruiden schoon zijn en knip ze in kleine stukjes. Doe ze in de vakjes voor de ijsblokjes en giet er wat olijfolie overheen. Zet het in de vriezer en gebruik de blokjes in de wintermaanden wanneer er weinig verse kruiden in de tuin groeien. Je kunt het bijvoorbeeld in een pastasaus gebruiken of in een gebonden soep.

Kruiden invriezen, slim!

Ook als je geen kruiden in de tuin hebt is dit een slimme truc. Het komt best vaak voor dat je een bakje kruiden in de supermarkt koopt voor een bepaald gerecht en een week later de rest moet weggooien. Zonde van het geld toch? Je kunt dit met bijna alle kruiden doen, alleen basilicum lijkt me minder geschikt. Maar daar kan je dan altijd weer een lekkere pesto van maken! Een pestorecept vind je hier.

kruiden invriezen 1 copy

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!