Geroosterde cherrytomaatjes

  • 28 nov 2014
Beoordeel dit recept
(65 stemmen)
3.2 5 0

Heel erg simpel en snel klaar! Twintig minuutjes in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten

  • bakje cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Dit wordt een korte uitleg, want het is gewoon simpel en zo klaar :-). Was de tomaatjes en doe ze in een ovenschaaltje. Zet de oven aan op 225 graden Celsius. Snijd een teentje knoflook fijn en doe dat bij de tomaten. Strooi er een snufje zout, wat peper en Italiaanse kruiden over. Giet dan wat goede olijfolie over de tomaatjes en meng alles met je handen (of een lepel) door elkaar. 

Rode smaakbommetjes uit de oven

Zet het ovenschaaltje 15 tot 20 minuten in de oven en klaar is Kees. Ik at dit vandaag met twee geroosterde boterhammen, maar het is natuurlijk ook heerlijk met pasta of wat aardappeltjes met salade. Zo krijg je heel gemakkelijk je gezonde groenten binnen! Een bakje tomaten cherrytomaten is immers al snel 250 gram tomaat en dat helpt om aan het minimum van twee ons groenten per dag te komen. Andere geschikte tomaten om in de oven te roosteren zijn Tasty Tom of Roma. Kies bij voorkeur tomaten die in eigen land geteeld zijn of nog mooier: uit je eigen achtertuin of kas!

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!