Doperwtenpuree met munt

  • 01 dec 2014
Beoordeel dit recept
(4 stemmen)
2.25 5 0

Een puree van doperwten en munt. Echt heel makkelijk en toch weer eens wat anders. En groente he!

Ingrediënten

  • 1 zak doperwten (diepvries)
  • bosje verse munt
  • olijfolie
  • peper en zout 

Bereidingswijze

Breng wat water aan de kook in een pannetje. Als het kookt voeg je een zak doperwten toe. Ik heb hiervoor gewoon de goedkope doperwten van AH Basic genomen. Daar zit 450 gram in en dat is ongeveer genoeg voor twee personen. Zo'n zak kost maar 69 cent. Samen met verse munt uit de tuin maak je dus een heel goedkoop bijgerecht. Koop je meestal munt in de supermarkt, gebruik wat je over hebt dan bijvoorbeeld in de thee, in een tabouleh-salade of in een frisse smoothie

Goedkoop en lekker!

Kook de doperwten ongeveer 10 minuten. Giet ze af, maar laat een deel van het kookvocht achter zodat de puree niet te droog wordt. Pureer de doperwten met een flinke scheut milde olijfolie, peper en zout en een handvol muntblaadjes. Deze puree is heerlijk in combinatie met een schouderkarbonade (bijv. insmeren met mosterd) of een stuk witvis. Maak er een groene salade bij en eet dit zonder aardappelen als je wat wilt minderen met koolhydraten. Eet smakelijk!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!