Courgette, citroen en pecorino

  • 11 aug 2015
Beoordeel dit recept
(4 stemmen)
3.5 5 0

Een makkelijk en smakelijk bijgerecht met courgettes. Lekker met aardappeltjes en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 of 2 courgettes
  • teentje knoflook
  • citroen (liefst biologisch)
  • pecorino romano
  • gedroogde of verse (citroen)tijm
  • olijfolie en/of boter
  • pecorino romano

Bereidingswijze

Was de courgette en snijd hem in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Als het een grote courgette is, halveer hem dan eerst. Snipper ook een teentje knoflook. Pak dan een koekenpan en verhit daarin de boter en/of olijfolie. Ik deed van allebei wat in de koekenpan, de boter geeft een iets romiger smaak. Wil je het gerecht lactosevrij, gebruik dan alleen olijfolie. Doe de helft van de knoflook en de helft van de courgetteplakken in de pan en bak het op redelijk hoog vuur. Voeg wat verse citroentijm toe, of als je dat niet hebt gewone tijm of gedroogde tijm. Na 2 minuten voeg je wat citroenzest (rasp van de schil) toe en versgemalen peper. Ondertussen hussel je de courgette om in de pan.

Fris, smakelijk en snel klaar!

Laat de courgetteplakjes uit de pan op een bord glijden en bak dan op dezelfde manier de tweede helft van de courgette en knoflook. Als die ook bijna gebakken zijn (het duurt maar enkele minuten, anders worden ze nogal papperig) doe je alle courgetteplakjes bij elkaar in de pan. Doe het sap van een halve citroen erdoor en rasp er lekker veel pecorino romano over. Garneren met verse tijm en je bijgerechtje is al klaar! Verbazingwekkend simpel en lekker. Nu de courgettes in de moestuin groeien als een tierelier is dit een welkom gerecht. Je eet het bijvoorbeeld met aardappeltjes en salade, maar het past ook goed bij een eenvoudige pasta.

PS. Ik kwam dit recept tegen op Pinterest. Het staat ook op Damn Delicious, een website waarop nog veel meer lekkere recepten staan!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!