Bleekselderij uit de wok

  • 16 feb 2016
Beoordeel dit recept
(12 stemmen)
3.33 5 0

Bleekselderij wokken, dat is ontzettend lekker! Binnen tien minuten klaar, vol met vezels en nog goedkoop ook.

Ingrediënten

  • bleekselderij
  • gedroogde pepertjes of chilivlokken
  • ghee, rijstolie of een andere olie die flink eet mag worden
  • sesamolie
  • sojasaus

Bereidingswijze

Haal de stengels van de stronk bleekselderij af. Neem drie tot vijf stengels per persoon, afhankelijk van hoeveel eetlust je hebt. Was de stengels schoon onder de kraan en snijd ze daarna in drie of vier stukken. Die stukken snijd je in de lengte doormidden, of bij dikkere delen in drieën. Je kunt ze natuurlijk ook eerst in stukken snijden en daarna afspoelen in een vergiet. Schud het water er zoveel mogelijk af.

Verrassend lekker!

Neem een wokpan en doe daar wat olie in die een hoog brandpunt heeft. Bijvoorbeeld rijstolie, geraffineerde kokosolie of ghee. Zet de pan op een middelhoog vuur en doe direct enkele gedroogde pepertjes (die je halveert) bij de olie. Roer er even in met een houten lepel en wacht ongeveer anderhalve minuut tot de smaken in de olie trekken. Zet het vuur dan nog iets hoger en voeg direct de bleekselderij toe. Drie tot vier minuten roerbakken en dan het vuur uitdraaien. Voeg een scheutje sojasaus en een beetje sesamolie toe. Nog even doorroeren en heet opdienen met witte rijst. De bleekselderij is nu nog lekker knapperig. Je kunt er natuurlijk nog andere gerechten bij maken, zoals in kokosmelk gemarineerde kippenpootjes of eieren in pittige tomatensaus.

Bron: een recept van Simply Recipes.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!