Rode uien op azijn

  • 29 apr 2016
Beoordeel dit recept
(6 stemmen)
4.17 5 0

Heerlijk om zo'n potje rode uien in huis te hebben dat je bij van alles kunt gebruiken voor extra smaak. En je maakt het gemakkelijk en heel snel zelf!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote rode uien
  • 10 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • scheutje agavesiroop
  • 2 jeneverbessen
  • takje rozemarijn
  • snuf zout
  • water

Bereidingswijze

Als je eenmaal zo'n potje met rode uien op azijn in de koelkast hebt staan, ga je het vaak gebruiken. Op een broodje met vlees of kaas, bij de avondmaaltijd of bovenop je salade. Het is niet moeilijk om te maken. Je halveert de uien en snijd er mooie, dunne ringen van. Pak een weckpot en zorg dat die goed schoon is (uitspoelen met kokend water). Weckpotten zijn goed afsluitbaar waardoor je uien wat langer houdbaar zijn. Je bewaart het in de koelkast als het klaar is.

Rode uien in het zuur

Doe drie eetlepels rodewijnazijn en tien eetlepels appelazijn in de weckpot. Voeg een scheutje agavesiroop toe, een snufje zout, twee jeneverbessen en een takje rozemarijn. Je kunt hiermee naar eigen smaak verder variëren, bijvoorbeeld met peperkorrels of gedroogde rode peper. Meng alles door elkaar met een lepeltje en voeg dan de uien toe. Voeg nu water toe tot de uien net onder water staan. Even laten afkoelen, weckpot sluiten, nog even husselen en dan kan hij in de koelkast. Rode uien die je op deze manier in het zuur zet blijven ongeveer twee tot drie weken goed. Omdat ik geen suiker gebruik, alleen een klein scheutje agavesiroop is het uiteraard zuur van smaak. Als je het wat zoeter wilt hebben, voeg dan wat meer agavesiroop toe of een schepje palmbloesemsuiker. In plaats van rodewijnazijn kun je ook bijvoorbeeld frambozenazijn of een witte azijnsoort gebruiken. Gewoon lekker variëren! 

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!