Pesto van zevenblad

  • 18 mei 2016
Beoordeel dit recept
(10 stemmen)
3.6 5 0

Staat je tuin, of die van je tante vol met zevenblad? Je kunt het roerbakken of er pesto van maken volgens de laatste wildpluktrend!

Ingrediënten

  • 2 handen vol zevenblad
  • 50 gram walnoten
  • 75-100 gram pecorino of parmezaan
  • 150 ml. olijfolie extra vergine
  • citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

Ha, gelukkig heb ik zelf geen zevenblad in de tuin, maar bij mijn tante staat het er vol mee. Dus toen ik laatst op haar verjaardag was, heb ik een tas vol mee naar huis genomen. Omdat je nooit weet of er beesten op gepiest hebben of kleine beestjes in zitten, moet je het uiteraard wel even wassen in een bak met koud water. Laat het goed uitdruipen. Je kunt het op een schone theedoek leggen zodat het goed droogt, of je gebruikt een slacentrifuge als je die hebt.

Onkruid eten is best lekker!

Pesto kun je maken in een keukenmachine, met een vijzel of met een staafmixer. Eerst rooster je de walnoten kort in een hete koekenpan. De knoflooktenen en de kaas snijd je in grove stukken, daarna kan het samen met de walnoten en het zevenblad in een hoge mengbeker (als je voor de staafmixer kiest) of in de keukenmachine. Doe er eerst de helft van de olijfolie bij en laat de machine een minuutje draaien. Voeg dan peper en zout toe plus de rest van de olijfolie en draai tot het een smeuiig mengsel is geworden. Dat je de structuur van de noten nog wel ziet is geen probleem. Om de pesto wat frisser te maken kun je eventueel een beetje citroensap toevoegen. Ik had dat niet gedaan en de pesto werd snel donkerder, met het citroensap vond ik hem eigenlijk ook lekkerder. Wil je iets meer pit of juist een iets mildere smaak, combineer het zevenblad dan met rucola of basilicum. Pesto doet het altijd goed met wat (glutenvrije) pasta!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!