Soja latte maken

  • 03 nov 2014
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Je hoeft niet naar een hippe koffietent voor een soja latte. Die maak je gewoon zelf, simpel als wat!

Ingrediënten

  • koffie (espresso of filterkoffie)
  • sojamelk

Bereidingswijze

Voor mensen die geen lactose verdragen, maar toch een lekkere latte willen drinken, is sojamelk de perfecte oplossing. Ook veganisten drinken geen melk en zijn vaak dol op soja latte. Ik heb deze keer gekozen voor Soya Light van Alpro. Een lichte sojamelk die verrijkt is met Calcium, B2, B12 en vitamine D. Deze versie bevat minder suiker dan de gewone sojamelk.

Een soja latte maak je gewoon thuis!

Maak een kopje sterke koffie. Gebruik de koffie die je zelf lekker vindt, met of zonder cafeïne. Pak een steelpannetje en verwarm hierin een glaasje sojamelk. De een vindt meer sojamelk lekker, de andere wat minder. Gewoon even uitproberen welke verhouding je het lekkerst vindt. Klop de sojamelk, zodra hij heet is, op met een kleine garde. Ik heb een spiraalgarde en dat werkt perfect. Je zult verbaasd zijn hoe mooi het schuimt. Ga er lekker voor zitten, krantje erbij, en genieten maar van jouw koffie!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!