Fruit en kokos smoothie

  • 11 mrt 2015
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
5 5 0

Het is weer voorjaar en tijd voor frisse salades en smoothies. Deze is lekker fruitig, met een vleugje kokos, gember en limoen.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 peer
  • 1 limoen
  • stukje verse gember
  • Cononut Dream

Bereidingswijze

Heb je een blender? Dan is het maken van smoothies natuurlijk supermakkelijk. Ik gebruik altijd een hoge mengbeker en een staafmixer, dat werkt ook. Schil de appels en de peer en snijd ze in stukjes. Neem een stuk verse gember en rasp er een of twee centimeter af. Hangt er een beetje vanaf hoe dol je bent op gember :-). Knijp dan een halve of hele limoen uit en giet er 200 ml. Coconut Dream bij. Mixen en je hebt een lekkere smoothie. Extra fris als je er wat ijsblokjes bij doet!

Met een vleugje kokos, gember en limoen

Coconut Dream is een plantaardige rijstdrank met kokosnoot. In de meeste grote supermarkten verkrijgbaar voor rond de €2,10. Het is verrijkt met Calcium, vitamine D en B12. Een goede vervanger voor melkproducten dus en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Rijstdrank smaakt altijd wel enigszins zoetig, maar er zitten geen extra suikers in. Vooral lekker om koud te drinken en te mixen in smoothies!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!