Smoothie met kokos en kiwi

  • 02 apr 2016
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Met je staafmixer tover je in een handomdraai de lekkerste smoothies op tafel. In deze verfrissende smoothie gaan o.a. kiwi, komkommer en kokoswater!

Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • halve appel
  • halve komkommer
  • half bosuitje
  • 1 glas kokoswater
  • citroensap (of limoensap)

Bereidingswijze

Op de verpakking van de kiwi's stond luid en duidelijk: Eat me! Maar een kiwi kun je ook drinken als je hem verwerkt in een lekkere smoothie. Hoewel ik blij ben met mijn slowjuicer, gaat het schoonmaken van een staafmixer toch heel wat sneller. Een ander voordeel is dat er meer vezels bewaard blijven. Als je last hebt van fruitdrankjes is het slim om groenten toe te voegen, zoals in dit geval een komkommer en een half bosuitje.

Kiwi, kokos en komkommer

Een smoothie maken is natuurlijk super makkelijk. Schil de komkommer (of heel goed wassen) en snijd hem doormidden. Gebruik de helft van de komkommer en snijd die in plakjes of grove blokjes (ongeveer 3 centimeter). Schil ook de kiwi en de helft van een appel en maak daar ook blokjes van. Doe alles bij elkaar in een hoge mengbeker. Voeg een halve fijngesneden bosui (ook wel lenteui genoemd) toe, een beetje citroensap en een glas kokoswater. Met kokoswater bedoel ik het sap dat in een kokosnoot zit en niet de kokosmelk die van het witte vruchtvlees gemaakt wordt. In de supermarkt of bij ekowinkels zijn tegenwoordig blikjes of pakken met kokoswater te koop. Koop bij voorkeur kokoswater waaraan geen suikers zijn toegevoegd. Het is niet heel goedkoop, maar wel heel lekker en gezond. Je kunt het ook puur drinken of gebruiken in een cocktail. Oké, zet ten slotte de staafmixer in je groenten- en fruitmix en pureer tot het goed drinkbaar is. Een beetje grof mag het nog wel zijn. Ik ga deze smoothie zeker vaker drinken, vooral op zomerse warme dagen.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!