Wortelsap met sinaasappel en gember

  • 24 apr 2016
Beoordeel dit recept
(15 stemmen)
3 5 0

Oeh la la, wat een gezond sapje vol betacaroteen en vitamines. En het past ook nog eens perfect bij koningsdag :-).

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel
  • 4 wortels
  • verse gember

Bereidingswijze

Sapjes maken is een fluitje van een cent als je een sapcentrifuge of een slowjuicer hebt. Ik heb mezelf vorig jaar de luxe van een slowjuicer gegund en het is perfect om extra groenten tot je te nemen of restjes uit de groentela weg te werken. Omdat het aanstaande woensdag koningsdag is, leek het me leuk om een lekker oranje sapje te maken.

Oranje boven!

Was de wortels goed schoon of schil ze met een dunschiller. Snijd ze dan in plakjes zodat de juicer ze goed kan verwerken. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd die ook in stukken. Wat betreft de gember, mag je zoveel toevoegen als je zelf lekker vindt. Ga uit van ongeveer drie vierkante centimeter. Doe de ingrediënten in je sapcentrifuge of slowjuicer en je hebt twee glaasjes gezond sap. Voor het bewaren van versgeperst sap gebruik ik sinds kort een donkere fles met een dop. Die zet ik in de koelkast en dan blijft het lekker tot de volgende dag. Je kunt er bijvoorbeeld een bierflesje (met beugel) voor hergebruiken.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!