Bramen-appelsap

  • 21 aug 2016
Beoordeel dit recept
(5 stemmen)
2.6 5 0

Het is weer bramentijd! Je maakt er een heerlijke sap van met appel, komkommer, een vleugje gember en wat citroensap.

Ingrediënten

  • 250 gram bramen
  • 1 appel
  • 1/3 komkommer
  • 2 cm gember
  • vers citroensap

Bereidingswijze

Om sap te maken heb je een slowjuicer of een sapcentrifuge nodig. Als je die niet hebt kunt je het fruit eventueel koken en vervolgens in een zeef met kaasdoek uitpersen. Zo deed mijn oma het vroeger ook. Zelf ben ik in het gelukkige bezit van een slowjuicer. Een kwestie van alles in stukjes snijden, in de juicer doen en klaar is je sapje. Het schoonmaken van de juicer is eigenlijk nog het meeste werk.

Een zomers sapje!

Ik drink het sap eigenlijk altijd meteen op, dan is het lekker vers en vol vitaminen. Met deze hoeveelheid fruit maak je twee tot drie glaasjes sap. Je kunt het in een afgesloten fles overigens ook prima een dag bewaren. Ik voeg wat komkommer toe omdat een drank met alleen maar fruit mijn bloedsuiker erg laat schommelen en het maakt de smaak wat minder hard. Gember voor een extra kick en een beetje citroensap voor wat extra frisheid! Op het laatst doe ik nog een scheutje water in de slowjuicer om het laatste sap door te spoelen. Wat is jouw favoriete sapje deze zomer?

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!