Karnemelk met frambozen

  • 16 sept 2016
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
5 5 0

Heerlijk zomers drankje, karnemelk met frambozen! Ook een ideale manier om je kinderen wat extra fruit toe te stoppen.

Ingrediënten

  • 1 glas (geiten)karnemelk
  • 12-15 frambozen

Bereidingswijze

Iemand op Twitter* vertelde onlangs dat ze dit regelmatig maakte. Nu mijn moeder geitenkarnemelk meebracht en er in mijn moestuin nog volop frambozen groeien, moest ik dit eens proberen. En het is inderdaad lekker! Giet een glas karnemelk in een hoge mengbeker, doe de frambozen erbij, even mixen met de staafmixer en klaar ben je.

Fris en mooi roze

Heb je geen karnemelk of lust je dat niet, dan kun je dit ook maken met yoghurt of met gewone melk. Ook melkvervangers zoals amandelmelk of rijstmelk zou je kunnen proberen. Het is snel klaar en je hebt een gezond tussendoortje. Frambozen behoren tot de meest gezonde fruitsoorten, ze bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Als je er ruimte voor hebt, plant dan herfstframbozen in je tuin. Het zijn sterke planten die voor wekenlang frambozenplezier zorgen.

* Credits voor Marloes, check ook haar website met persoonlijke verhalen en schilderijen!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!