Smoothie van aardbei en banaan met amandelmelk

  • 24 juli 2017
Beoordeel dit recept
(18 stemmen)
3.17 5 0

Aardbeien met banaan vormen een klassieke combinatie voor romige smoothies. Met amandelmelk maak je hem ook nog eens geschikt voor een lactosevrij dieet.

Ingrediënten

  • 10-12 aardbeien
  • een halve banaan
  • ongeveer 200 ml. amandelmelk
  • optioneel citroensap

Bereidingswijze

Er lag nog een zak aardbeien in de diepvries die nodig eens op moest. Samen met een banaan en een pak amandelmelk ontstond er vanmorgen deze lekkere, romige smoothie. Fijn als licht ontbijt met twee crackers. En een smoothie maken is natuurlijk zo simpel als wat. Met een hoge mengbeker en een staafmixer draai je binnen 5 minuten een smoothie in elkaar. Je snijd de banaan in stukjes en de aardbeien mogen er zo bij. Neem een klein glas amandelmelk van ongeveer twee deciliter. Mix alles door elkaar met de staafmixer.

Klassieke combinatie voor je smoothie

Als je van frissere smaken houdt kun je wat citroensap toevoegen aan de ingrediënten. Een paar blaadjes munt kan ook. Voor een meer voedzame smoothie voeg je een eetlepel chiazaadjes toe. Veel succes en geniet van je gezonde fruitdrankje!

PS. In plaats van amandelmelk kun je natuurlijk ook yoghurt of gewone melk gebruiken, net zoals in de klassieke aardbeiensmoothies. Het is dan natuurlijk niet meer lactosevrij.

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!