Smoothie met blauwe bessen en avocado

  • 22 sept 2017
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
5 5 0

Een glas vol vitaminen en antioxidanten! Zo'n smoothie met avocado en wat lijnzaad is bovendien voedzaam genoeg als gezond en licht ontbijt.

Ingrediënten

  • 1 kopje blauwe bessen (uit vriezer of koelkast)
  • halve avocado
  • kwart komkommer
  • half kopje kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • optioneel: kokosrasp
  • optioneel: scheutje water

Bereidingswijze

Iedereen kan smoothies maken, als je maar een staafmixer in huis hebt. Meestal krijg je bij je staafmixer een hoge mengbeker en anders kun je die kopen in een winkel met huishoudelijke artikelen. In deze smoothie gaan allerlei gezonde ingrediënten. Veel mensen vinden het moeilijk om voldoende fruit te eten en dan is dit een handige manier om toch die vitaminen binnen te krijgen. Het is ook lekker als je 's morgens weinig tijd hebt, of juist in het weekend als je een feestje hebt gehad en de volgende ochtend laat en brak en bed komt.

Spoel de blauwe bessen even schoon onder de kraan en schil de komkommer. Neem een blikje kokosmelk, dat is goedkoper dan de kokosdranken die je in de supermarkt vindt. De rest van de kokosmelk gebruik je 's avonds in een curry of om bijvoorbeeld in kokosmelk gemarineerde kip te maken. Halveer de avocado en laat de pit in het deel zitten dat je nog niet gebruikt. Dat resterende deel van de avocado doe je 's avonds door de salade of je eet het 's middags op toast met een gekookt ei.

Heerlijk als ontbijt!

Neem een klein kopje vol met blauwe bessen en doe ze in de mengbeker. Schil het kwart stuk komkommer en snijd die in blokjes. Voeg ze toe aan de blauwe bessen. Haal met een lepel de avocado uit de schil. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de blauwe bessen en zet dan de staafmixer erin. Voorzichtig pureren tot je smoothie smooth is! Garneren met wat kokosrasp en enkele blauwe bessen. Als je wilt variëren met dit recept is dat natuurlijk heel goed mogelijk. Voeg gerust nog een handvol frambozen of spinazie toe, of gebruik yoghurt in plaats van kokosmelk.

Wil je meer smoothies maken? Een smoothie met aardbeien, banaan en amandelmelk is ook superlekker. Of wat dacht je van een ananassmoothie met kurkuma of een groene smoothie met verse kruiden? Als je in het zoekvak 'smoothie' typt, vind je alle smoothie-recepten van de Gezonde Kok in een keer.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!