Golden latte met amandelmelk

  • 14 jan 2018
Beoordeel dit recept
(0 stemmen)

Amandelmelk is heel geschikt voor een golden latte. Laat het opwarmen met heerlijke specerijen, waaronder natuurlijk kurkuma, die het de gele kleur geeft!

Ingrediënten

  • een flinke mok (ongezoete) amandelmelk
  • kaneelstokje
  • 3 kardamompeulen
  • enkele schijfjes verse gember (of poeder)
  • enkele schijfjes verse kurkuma (of poeder)
  • honing naar smaak

Bereidingswijze

Ik had een pak amandelmelk in huis en bedacht me dat het de hoogste tijd was om weer eens een golden latte te maken. ik was laatst ook bij een Surinaamse toko waar ik verse gember- en kurkumawortels had gekocht. Ik vind dat ook altijd erg lekker in de nasi, maar je kunt er dus ook een heerlijke, verwarmende drank mee maken. Nu had ik wel een pak gezoete amandelmelk, waardoor het resultaat naar mijn smaak iets te zoet was. Kies dus voor een ongezoete amandelmelk, dan kun je het zelf zo zoet maken als je wilt met een lepeltje honing. Deze drank is heel fijn om te drinken als je het koud hebt of een beetje grieperig bent. Door de kruiden warmt je lichaam al snel op en krijgt het een boost.

Goud in de mond

Neem een steelpannetje en een grote mok. Vul de mok met amandelmelk en giet die in het steelpannetje. Voeg een kaneelstokje toe, een paar kardemompeulen en wat schijfjes gember. Twee of drie plakjes gember is genoeg. Dan moet er natuurlijk ook kurkuma bij. Ik nam een stukje van ongeveer 3 à 4 centimeter en sneed dat in dunne plakjes zodat het de smaak goed kan afgeven. Zet dan je pannetje op het vuur en warm het langzaam op. Ik liet het vervolgens enkele minuten zachtjes koken. Daarna giet je het door een zeefje in je mok, zo zit je niet met al die specerijen in je beker. Voeg een klein beetje honing toe naar smaak. En geniet van deze gezonde, warme drank!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!