Lekkere detoxsap maken

  • 26 feb 2018
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
4 5 0

Je hoeft geen dure sapjes te kopen in een hippe juicebar als je zelf een slowjuicer of sapcentrifuge in huis hebt. Dit lekkere detoxsapje maak je net zo makkelijk zelf!

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 1 kleine winterwortel (of grote zomerwortel)
  • 1 appel
  • 2-3 cm. gember
  • optioneel: citroensap

Bereidingswijze

Elke keer als ik mijn slowjuicer gebruik, denk ik 'dat moet ik vaker doen'. Met een paar stukken groente en fruit maak je super gezonde sappen. Het enige vervelende vind ik het schoonmaken van de slowjuicer, vandaar dat ik hem echt niet dagelijks gebruik. Omdat ik een moestuintje heb komt het regelmatig voor dat ik te veel groenten heb. Met een slowjuicer is het dus nooit een probleem om ze weg te werken. Zo kwam ik in februari nog rode bieten en wortels tegen in mijn tuin, waarmee ik deze gezonde detoxsap maakte.

Het is genog voor 2 à 3 glaasjes. Ben je alleen dan bewaar je wat je over hebt gewoon een dag in de koelkast. Het beste doe je dat in een donkere afdekte fles, maar in een glas met een dekseltje erop blijft het ook echt nog wel een dag lekker.

Oergezonde sap!

Voordat je gaat juicen moet je de groenten schoonmaken en schillen. De appel hoef je niet te schillen, alleen even afspoelen onder de kraan. Snijd alles in blokjes. Vooral de rode bieten en wortel zijn meestal erg hard. Wees een beetje lief voor je juicer door er niet te grote stukken in te doen. Het stukje gember schil ik ook en daarna snijd ik die ook in stukken. Nu is het gewoon een kwestie van alle sap uit deze gezonde ingrediënten te persen. Eventueel kun je een scheutje water toevoegen, ik doe dat meestal op het eind zodat de juicer goed de laatste stukjes groente eruit kan werken. Je kunt ook nog wat citroensap toevoegen om de sap frisser van te smaak te maken. Met de hoeveelheid gember kun je variëren, zelf vind ik die smaakkick die gember geeft altijd wel erg lekker.

Een sap als deze zit vol met mineralen en vitamines. Rode bieten zijn rijk aan antioxidanten en bevatten een goede hoeveelheid ijzer. Met groentesappen krijg je op een slimme en lekkere manier deze nuttige stoffen binnen, ook op een dag dat je geen zin hebt om een gezonde maaltijd met broccoli of spruitjes te maken ;-).

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!