Aardbeiensmoothie met kokosdrank en ananas

  • 14 juni 2018
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
1 5 0

Op zoek naar lactosevrije alternatieven stuit je soms op de lekkerste smoothies! Lekker veel fruit met kokosdrank, heerlijk.

Ingrediënten

  • 15 aardbeien
  • 2 plakken ananas
  • halve banaan
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • kneepje citroensap
  • 250-300 ml. kokosmelk / kokosdrank
  • garneren met verse munt en gemalen kokos

Bereidingswijze

Iedereen met een blender weet dat smoothies maken het makkelijkste is dat er is. Alles bij elkaar in de blender, druk op de knop en klaar. Gelukkig hebben de meeste mensen ook wel een staafmixer in huis en daarmee kun je ook heel goed smoothies maken. Neem wel een hoge mengbeker, anders vliegt alles door je keuken.

Zowel voor ananas als aardbeien geldt dat je er al snel te veel van koopt wanneer je alleen of met z'n tweeën bent. Bovendien moet je dit fruit snel opeten, omdat het binnen enkele dagen gaat schimmelen of bederft. Uitstekend materiaal voor smoothies dus. Je kunt een extra glas maken en dat in de koelkast bewaren tot de volgende dag. Kokosmelk of -drank is er tegenwoordig in meerdere varianten. Ik gebruikte deze keer de organic coconut drink van het merk Rude Health. Probeer in ieder geval een ongezoete drank te vinden. Als de drank al wel gezoet is, kun je de halve banaan weglaten.

Lekker veel fruit

Was het fruit en snijd het in grove stukken. Doe ze in de mengbeker, voeg een kneepje citroensap toe en de kokosdrank. Voor extra kokossmaak voeg je nog een eetlepel gemalen kokos toe. Mix het tot een smoothie waarin nog best wat kleine stukjes fruitpulp mogen zitten. Schenk de smoothie in twee glazen. Strooi er ter garnering een beetje gemalen kokos over en garneer met verse muntblaadjes. Dit is natuurlijk vooral lekker op een warme zomerdag of bijvoorbeeld na het sporten.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!