Stamppot met raapsteeltjes

  • 26 mrt 2014
Beoordeel dit recept
(28 stemmen)
3.11 5 0

Als je raapsteeltjes in de winkel ziet liggen, koop ze dan! Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en smaken heerlijk in dit simpele stamppotje.

Ingrediënten

  • 700-750 gram kruimige aardappels 
  • een bos raapstelen
  • zongedroogde tomaatjes in olie
  • rauwe ham (of gerookte ham)
  • 30 gram pijnboompitjes
  • lactosevrije melk of sojaroom

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze met wat water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen af en spoel de raapstelen schoon onder de kraan. Hak ze in grove stukken van 2 à 3 centimeter. Raapsteeltjes zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar, dus grijp je kans als ze er zijn.

Raapsteeltjes: bomvol vitaminen en mineralen!

Neem een stuk of vijf tomaatjes uit de olie en snijd ze in reepjes. Ook van de rauwe ham maak je reepjes. Ongeveer 50 gram ham is voldoende. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder olie. Nu alle ingrediënten klaar zijn, stamp je de aardappels fijn. Voeg een flinke scheut melk of sojaroom toe en wat versgemalen peper. Roer dan de tomaatjes, de rauwe ham en de raapsteeltjes erdoor. Garneren met de geroosterde pijnboompitjes en smullen maar. Wil je vegetarisch eten? Laat de ham dan weg en voeg eventueel wat kleine blokjes belegen geitenkaas toe.

Dit recept van De Gezonde Kok is ook geplaatst op www.kookpraat.nl.

Ontdek de lekkerste recepten om mee af te slanken

Wil je lekker blijven eten maar tegelijkertijd gewicht verliezen?

Oscar Helm heeft een boek ontwikkeld met effectieve afslank recepten om snel buikvet te verliezen.

Klik hieronder op de link om vandaag nog te beginnen:

Afslank Receptenbijbel risicovrij uitproberen

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!