Stamppot broccoli met chorizo

  • 14 apr 2015
Beoordeel dit recept
(8 stemmen)
3.75 5 0

Broccoli is heel gezond en je eet het vaker als je er eens mee varieert. Vandaag een lekker stamppotje!

Ingrediënten

  • 1 kilo licht kruimige aardappels
  • 500 gram broccoli(roosjes)
  • 150 gram chorizo (let op glutenvrij)
  • zwarte olijven
  • sojaroom
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Zet ze met wat water op het vuur in een redelijk grote pan, de broccoli moet er ook nog bij passen. Laat eerst de aardappels een kwartiertje koken. Was de broccoli (ongeveer twee stronken) en snijd de roosjes eraf. De stronken kun je eventueel fijn snijden en er ook bij doen, of je bewaart ze voor de soep. Doe de broccoli bij de aardappels en wacht nog een kwartiertje tot alles gaar is.

Nog meer broccoli omdat het zo gezond is!

Haal eventueel het velletje van de chorizo en snijd hem dan in kleine stukjes. De chorizo die ik bij de AH kocht is gluten- en lactosevrij (AH grove chorizo). Je kunt dat zien aan de symbolen op de verpakking. Bak de chorizo een minuut of vijf in een koekenpan. Er hoeft geen olie bij, je bakt ze zeg maar net als spekblokjes uit. Als je nog erg veel kookvocht in de pan hebt, giet dan een deel af. Een beetje kookvocht kun je prima meestampen, hier zitten immers ook nog vitamines in. Doe ook een scheutje sojaroom en een scheutje pittige olijfolie bij de aardappels en stamp alles dan grof door elkaar. Het hoeft geen egale, fijne puree te worden. Roer de chorizostukjes door de stamppot en breng hem op smaak met wat peper en zout. Garneren met wat zwarte olijven en eventueel nog wat blaadjes sla of rucola. Eet smakelijk!

broccolistamppot copy

Zoek je nog meer recepten met broccoli? Probeer bijvoorbeeld eens dit lekkere recept met broccoli, citroen en amandelen of een omelet met broccoli en paddenstoelen.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!