Gepaneerde en gevulde kip

 • 26 jan 2016
Beoordeel dit recept
(3 stemmen)
3.33 5 0

Deze heerlijke gevulde kipfilets maak je met gegrilde paprika, zwarte olijven en glutenvrij paneermeel. Weer eens wat anders op je bord!

Ingrediënten

 • 2 kipfilets (bij voorkeur scharrelvlees)
 • zwarte olijven
 • gegrilde paprika (in een potje)
 • glutenvrij paneermeel (bijv. van Consenza)
 • 1 ei
 • glutenvrij bloem (bijv. rijstbloem of universeel bloem)
 • provencaalse kruiden
 • peper en zout
 • olijfolie
 • keukenfolie en koekenpan
 • satéprikkers

Bereidingswijze

Als het even kan, kies dan voor scharrelvlees. Ook in de supermarkten is tegenwoordig steeds meer keuze op de vleesafdeling. Haal de kipfilets uit de koelkast en vouw ze open. Snijd het dikke deel in zodat je de filet nog wat verder kunt uitklappen. Leg de kipfilets opengeklapt tussen het keukenfolie en sla er dan een paar keer flink op met een koekenpan. De bedoeling is dat de filets wat platter worden en dus ook sneller garen. Laat ze even rusten en snijd op een andere, schone plank een handvol zwarte olijven en ongeveer vier stukken gegrilde paprika doormidden. De gegrilde paprika die ik bedoel is rood, zit in een glazen pot en is lichtzuur van smaak. Je koopt het gewoon in de supermarkt of bij een Turkse winkel. Pak ook drie diepe borden. Vul het eerste bord met een laagje bloem, het tweede bord met één geklutst ei en het derde bord met een laag paneermeel. Door het paneermeel meng je nog een eetlepel provencaalse kruiden, een snuf zout en wat zwarte peper. Als je geen provencaalse kruiden in huis hebt, kun je ook oregano of tijm gebruiken. Zo geef je het paneermeel een extra lekkere smaak.

Paneren kan ook glutenvrij!

Eerst vullen we de kipfilets. Leg wat zwarte olijven en een paar stukken paprika over de gehele lengte en vouw de kipfilets dan dubbel. Met een of meerdere satéprikkers sluit je de kipfilets af, zodat ze heel blijven tijdens het bakken. Het is een beetje een gepriegel, maar als je dit vaker doet gaat het steeds makkelijker. Hetzelfde geldt voor het paneren. Paneren doe je altijd in drie stappen. Eerst wentel je de gevulde kipfilet door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt is. Daarna gaat hij door het eimengsel en als laatste door de paneer. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde kipfilets in een scheutje olijfolie. Zet het vuur niet heel hoog, want dan is je kip straks van buiten bijna zwart en van binnen nog rauw. Je kunt ook even een groot deksel op de pan leggen zodat de kip wat sneller gaart. Draai de filets om zodat alle kanten mooi bruin worden. Eet hier een flink bord groene salade of bijvoorbeeld geroosterde broccoli bij.

PS. Je kan voor de vulling ook andere ingrediënten gebruiken, zoals rauwe ham, kaas, gedroogde tomaten en kappertjes. Net wat je lekker vindt :-).

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!