Nieuwe Vivera producten - review

  • 14 okt 2016
Beoordeel dit recept
(6 stemmen)
3 5 0

Vivera stuurde mij vier nieuwe producten om te testen. Wil je ook minder vaak vlees eten? Lees dan zeker verder!

100% plantaardig

Drie van de nieuwe producten zijn honderd procent plantaardig, dus ook geschikt voor de 'vegans' onder ons. Wij testten thuis eerst de Pompoen Zoete Aardappel Burger. Ik maakte er een burger van met een glutenvrij broodje, rucola, komkommer, augurk en een dikke lik grove mosterd. Deze burger viel goed in de smaak! Je kunt hem bakken in de koekenpan of acht minuten in een hete oven opwarmen. In de oven gebruik je geen extra vet, dus dat is altijd een gezonde optie. De tweede burger, de Champignon Paprika Burger, vonden wij iets minder. We aten hem gewoon met een aardappel en groente en bakten hem in de pan. Het is een prima burger, maar ik denk dat ik dit type burger liever zelf maak met bonen en champignons. Het derde 100% plantaardige product is de Pulled Veggie. Drie minuten bakken in een hete pan met wat olie en je bent al klaar. Dit is een verrassend product, iets heel anders dan de bekende burgers en kipstukjes, en wij vonden het lekker! Combineer het bijvoorbeeld met rijst en groenten. Snel klaar, smaakvol, origineel en dus leuk om eens te proberen!

Vivera nieuw

Vegetarisch

Het vierde pakje valt bij Vivera in de categorie vegetarisch. Er zit kippeneiwit in en daarom is het niet honderd procent plantaardig. Dit nieuwe product, de Runderstukcjes, at ik met groenten en aardappels, zonder saus. De smaak vond ik een beetje te veel ei-tofu-achtig. Achteraf denk ik dat ik met deze Runderstukcjes beter een wokgerecht had kunnen maken, of de stukjes verwerken in een saus. Waarschijnlijk smaakt het dan lekkerder, binnenkort eens uitproberen. Dit zou wel eens een goede aanvulling op de vegetarische kipstukjes kunnen worden!

Prijs

Op de website van Vivera kun je zien wat de ingrediënten zijn van elk product en waar het verkrijgbaar is. Grotere supermarkten zoals Plus, Coop en Jumbo hebben diverse producten in het assortiment. De prijs van Vivera vleesvervangers ligt meestal rond de € 2,50. Dat is een heel nette prijs, waarmee je meestal goedkoper uit zult zijn dan met een stukje vlees. Maar zoals je inmiddels wel weet boek je door het eten van vleesvervangers vooral veel milieuwinst (tien redenen op de site van Wakker Dier!)

Hoe makkelijk is het om minder vlees te eten!

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!