Glutenvrije wentelteefjes

  • 28 okt 2014
Beoordeel dit recept
(1 Stem)
4 5 0

Oké, ze zijn iets minder lekker dan de 'echte wentelteefjes', maar toch heb ik ervan gesmuld! Glutenvrije wentelteefjes met kaneel, frambozen en een klein beetje honing.

Ingrediënten

  • glutenvrij brood (Genius Bruin Brood bijv.)
  • 1 ei
  • 1 glas (lactosevrije) melk
  • frambozen (of ander fruit)
  • kaneel
  • evt. vanille-extract
  • evt. honing of (kokosbloesem)suiker
  • roomboter, olijfolie of kokosolie

Bereidingswijze

Wat een feest was het vroeger als we wentelteefjes aten. Lekker met suiker en kaneel. Sinds ik suikervrij en glutenvrij moest gaan eten, verdwenen ze van het menu. Maar met al die nieuwe glutenvrije broden in de supermarkt deed ik vandaag een poging. En die is zeker voor herhaling vatbaar!

Neem een diep bord en meng hierin een beker melk, een ei en een theelepel kaneel. Eventueel doe je er wat druppels vanille-extract en/of (kokosbloesem)suiker bij. Laat de boterhammen even ontdooien als je ze uit de vriezer haalt (een prima plek om je glutenvrije brood te bewaren!). Leg de boterhammen in het eimengsel en draai ze om zodat het er aan beide kanten goed in kan trekken. Doe dat niet al te lang want dan wordt het brood papperig. Ongeveer een halve minuut aan beide kanten. In een koekenpan smelt je een klont roomboter. Als je geen lactose verdraagt dan kun je kiezen voor olijfolie of kokosolie.

Wentelteefjes, net als vroeger!

Bak de boterhammen aan beide kanten in de hete boter. Na een paar minuten worden ze mooi goudbruin en draai je ze om. Leg de wentelteefjes op een bord en strooi er nog een klein beetje kaneel over. Een scheutje honing erover is ook erg lekker. Toch is de zoetigheid van suiker prima te vervangen door fruit. Behalve frambozen kun je ook denken aan bramen, blauwe bessen of warme stukjes appel. Eet smakelijk!

P.S. Als je wel gluten mag dan gebruik je uiteraard gewoon brood. Ik zou dan wel kiezen voor (licht)bruin, dat is net wat gezonder dan wit brood.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!