Glutenvrije tosti met ui

  • 18 sept 2014
Beoordeel dit recept
(2 stemmen)
3.5 5 0

Met glutenvrij brood maak je zelf een heerlijke tosti. De combinatie geitenkaas en ui is erg smakelijk. En zo klaar!

Ingrediënten

  • glutenvrij brood
  • 2 plakken geitenkaas
  • 1 kleine ui
  • zwarte peper
  • boter

Bereidingswijze

Vroeger maakte ik vaak een tosti, maar sinds ik glutenvrij ging eten nog maar zelden. Nu de meeste supermarkten glutenvrij brood verkopen, wordt het een stuk makkelijker! Jumbo verkoopt vers glutenvrij brood van het merk Yam en bij Albert Heijn vind je het merk Genius. Ook het brood van Schär (houdbaar brood) kun je voor je tosti gebruiken.

Glutenvrije tosti: easy!

Snijd de ui en doe een klontje boter in een koekenpan. Bak de ui zachtjes een paar minuten. Neem twee plakken glutenvrij brood en leg op een van de boterhammen een plak geitenkaas. Verdeel de ui over de kaas en maal er met de pepermolen wat zwarte peper overheen. Leg dan een tweede plak kaas op de uien en vervolgens de andere boterham. Doe nog een beetje boter in de pan (of olijfolie als je liever geen boter gebruikt) en bak de tosti aan beide kanten bruin. Neem er wat rauwkost bij, bijvoorbeeld radijs, tomaat of komkommer. Zo makkelijk kan een glutenvrije, lekkere lunch zijn!

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!